Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske forskere har opdaget, at fedt gør hudkræft mere aggressiv

Hudkræft celler. (Foto: NIH Image Gallery, flickr.com https://www.nigms.nih.gov/education/life-magnified/Pages/default.aspx)
Forskere på Tel Aviv Universitet har opdaget, at fedtceller øger risikoen for at kræftcellerne udvikler metastaser, hvilket er farligt for patienten. Fjernes fedtcellerne hæmmes kræftcellernes udvikling.

Israelske forskere har konstateret, at fedtceller hos patienter med modermærkekræft, som er den farligste form for hudkræft, øger risikoen for udvikling af metastaser, hvilket gør sygdommen mere livstruende, skriver Yediot Ahronot.

I en artikel publiceret i det medicinske tidskrift Science Signaling, hævder forskerne, at kræftceller i modermærker breder sig ved hjælp af fedtceller, der omgiver tumoren. På den måde hjælper fedtcellerne kræftcellerne med at komme dybere ned i hudlaget og således breder kræften sig endnu mere.

I undersøgelsen, foretaget på Tel Aviv Universitet, undersøgte man flere biopsiprøver taget fra patienter på Ichilov Medical Center i Tel Aviv og Wolfson Hospital i Holon.

Forskerne opdagede, at fedtcellerne overførte et protein ved navn cytokin til kræftcellerne. Proteinet påvirker det genetiske aftryk.

“Så kan svulsten bedre genkende de melanom receptorer, der stimulerer cellerne og dermed gøre dem mere aggressive,” siger Professor Carmit Levy, som forsker ved Tel Aviv Universitetets medicinske fakultet i Afdelingen for menneskelig molekylær genetik og biokemi (Department of Human Molecular Genetics and Biochemistry).

Professor Levy tilføjer, at melanomer bliver dødelige, når de “vågner” og sender kræftceller til dermis og epidermis lagene i huden og derfra sender metastaser til andre livsvigtige organer.

“Imidlertid,” siger hun, “den proces kan vendes om og da vi fjernede fedtceller fra området omkring melanomerne, fandt vi ud af, at cellerne “faldt til ro” og de ondartede celler stoppede med at brede sig.”

Dr. Tamar Golan, som forsker samme sted som Dr. Levy, sagde, at samme stof undersøges i forbindelse med kræft i bugspytkirtlen og kliniske forsøg i forbindelse med prostatakræft, brystkræft, urinrørskræft og æggestokkræft er allerede påbegyndt. “Vores forsøg ser meget lovende ud,” siger hun.

Forskerne håber, at gennembruddet kan bidrage til jagten på nye kræftkure.

“Vores resultater kan danne basis for udviklingen af ny medicin, der kan stoppe udviklingen af hudkræft, idet man bruger stoffer, der er kendte men ikke tidligere har været brugt i forbindelse med netop det her,” siger Professor Levy.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem