Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk gennembrud i kræftbehandling – fase 3 forsøg er begyndt

Kræftcelle (Foto: MIchaela33, flickr.com)
Håbet er at vellykkede forsøg vil give Rafael Pharmaceuticals mulighed for at blive FDA godkendt inden udgangen af ​​2020.

Rafael Pharmaceuticals har startet deres fase 3 forsøg for kræft i bugspytkirtlen otte steder i Israel. Dr. Talia Golan, leder af Sheba Medical Center’s Pancreatic Cancer Center er forsøgets ledende forsker, skriver Jerusalem Post.

“Det er spændende at se væksten i kræftmetabolismeforskningen i regionen efter de fremskridt, som [CPI-613 – er navnet på det lægemiddel, der bruges i forsøget] har gjort i USA,” sagde Golan.

Forsøget gennemføres som sagt på otte hospitaler i hele landet: Hillel Yaffe Medical Center, Yitzhak Shamir Medical Center, Soroka Medical Center, Sheba Medical Center, Rambam Health Care Campus, Laniado Hospital, Tel Aviv Sourasky Medical Center og Shaare Zedek Medical Center.

At sulte kræftceller ihjel er ikke en ny metode – metoden har været kendt gennem flere årtier. Den er gentagende gange blevet afvist – nu tyder noget dog på at den har gjort fremskridt som kræftbehandling. Metoden går ud på kræftmetabolisme – også kaldet for cell metabolic therapy på engelsk. Kræften behandles ved at forstyrre dens energikilde, hvilket forhindre kræftcellerne i at vokse og sprede sig.

Rafael Pharmaceuticals ledende læge Tim Pardee fortæller at CPI-613 er en lille molekyle (molecule lipoate analogue på engelsk). Molekylen efterligner det katalytiske mellemprodukt af to tricarboxylsyre (TCA) cyklusenzymer: Pyruvat dehydrogenase og alfa-ketoglutar dehydrogenase. CPI-613 aktiverer regulatoriske elementer omkring hvert af disse komplekser.

TCA-cyklusen er nogle kemiske reaktioner, som bruges af alle aerobiske organismer (biologiske processer) til at frigøre oplagret energi gennem oxidation (iltning) af acetyl-CoA afledt af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner i adenosintrifosfat og carbondioxid.

“Medicinen fodrer de regulatoriske elementer med misinformation, så de tror der er for høj strøm af kulstof gennem begge komplekser, hvilket hæmmer dem,” forklarede Pardee. “Det hæmmer samtidig begge komplekser, så tumorceller, der primært er drevet af glukose, ikke kan bruge glukose i TCA-cyklusen. Tumorceller, der primært er drevet af glutaminforbrug, kan ikke bruge glutaminafledte carbonatomer i TCA-cyklusen. Tumorer kan ikke skifte fra en kilde til en anden i nærværelse af CPI-613,” forklarede han.

Han forklarede, at bekæmpelsen af to komplekser samtidigt har mange fordele. Den ene er, at carbon-kilden, som tumoren primært er afhængig af ikke har betydning; en anden grund er, at samtidig resistensudvikling overfor begge komplekser kun sker meget sjældent.

Pardee forklarede, at lægemidlet CPI-613 har flere fordele – medicinen er meget selektiv, hvilket betyder at den er mere skønsom ved raske celler. Det betyder, at patienterne kan modtage behandling i en længere periode og lægemidlet kan bruges i kombination med andre lægemidler.

Under forsøget vil ca. 250 personer modtage kemoterapi i kombination med en fuld dosis CPI-613. Derudover vil yderligere 250 personer kun modtage kemoterapi. Pardee håber, at resultaterne i løbet af 2020 vil vise effekten af ​​behandlingen. Pardee håber også medicinalvirksomheden vil få en hurtig godkendelse af FDA (U.S. Food and Drug Administration). Hvis ikke FDA giver en hurtig godkendelse, vil lægemidlet tidligst kunne være på markedet til oktober 2021.

Sanjeev Luther, præsident og administrerende direktør i Rafael Pharmaceuticals fortæller at 613 i CPI-613 står for de 613 mitzvot (bud) i Torah.

Luther tilføjede et citat fra Talmud: “Den, der redder et liv, redder hele verden”.

I Israel er forekomsten af kræft i bugspytkirtlen steget de sidste fem år. Ifølge National Cancer Registry blev 888 patienter diagnosticeret med kræftformen i 2013. I 2018 blev der registreret 1.024 tilfælde og der forventes 1.086 tilfælde i 2020.

“Kræft i bugspytkirtlen er den fjerde største kræftdræber i Israel, derfor ønskede vi at udvide forsøget til en region i nød”, siger Rafael Pharmaceuticals’ formand Howard Jonas.

Ifølge Luther har medicinal virksomheden prioriteret at tilbyde CPI-613 til patienter som er alvorligt syge af kræft i bugspytkirtlen, hvor ingen anden behandling har virket eller er tilgængelig.

Ifølge Dr. Philip A. Philip, professor i medicin og onkologi ved Barbara Ann Karmanos Cancer Institute ved Wayne State University, volder kræft i bugspytkirtlen også stor bekymring i USA; Det anslås, at sygdommen i 2030 vil være den næststørste årsag til dødstilfælde forårsaget af kræft. Philip er i Israel i forbindelse med lanceringen af ​​fase 3-forsøget. Han forklarede, at en af ​​årsagerne til kræft i bugspytkirtlen er så dødelig, at der stadig ikke findes en metode til tidlig diagnose, hvilket betyder, at de fleste patienter først opdager de har sygdommen når det er for sent.

“Hver dag modtager over 1200 mennesker over hele verden en kræftdiagnose i bugspytkirtlen, og vores forsøg giver håb som det eneste fase 3-forsøg i metastatisk bugspytkirtelcancer,” sagde Luther. Han tilføjer, at udvidelsen af ​​forsøget til Israel er det “første skridt i vores forpligtelse til at udvikle behandlinger til patienter, hvis medicinske behov på globalt plan endnu ikke er blevet mødt.”

Luther bruger sin tid i landet til at mødes med læger ved forsøgets start. Derudover vil repræsentanter fra de otte hospitaler, sygeplejersker og apotekere mødes og træne sammen.

Rafael Pharmaceuticals gennemfører to kliniske fase-3 forsøg: For kræft i bugspytkirtlen og akut myeloid leukæmi – samt et fase 2 forsøg i Burkitt’s lymfom med lægemidlet CPI-613.


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem