Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Nominering trukket tilbage efter gamle Tweets dukkede op

Udnævnelsen af ​​James Cavallaro til Menneskerettighedsrådet blev trukket tilbage efter hans beskyldninger om Israel på sociale medier blev kendt. (Foto: Flickr/CC)
James Cavallaro kaldte Israel apartheid-stat og sagde at amerikansk politiker var i lommen på Israel-lobbyen.

Biden-administrationen har trukket udnævnelsen tilbage af James Cavallaro som medlem af Inter-American Commission on Human Right, et organ som overvåger menneskerettigheder på det amerikanske kontinent, efter hans anti-israelske udspil kom frem i lyset, skriver Times of Israel.

Beslutningen blev truffet få dage efter Cavallaro blev udnævnt af Biden-administrationen som et uafhængigt medlem af det amerikanske menneskerettighedsråd. I forbindelse med udnævnelsen blev det sagt, at Cavallaro var en «ledende forsker og udøver av international ret».

Kort efter udnævnelsen afslørede Algemeiner at Cavallaro havde en lang historie med publicering af anti-israelske udtalelser. Han har også kritiseret USA’s støtte til den jødiske stat.

I december 2022 Tweetede Cavallaro en besked som efterfølgende blev slettet, at minoritetslederen i Repræsentanternes Hus, demokraten Hakeem Jeffries fra New York, var i lommerne på pro-israelske lobbyister.

«Købt. Betalt. Kontrolleret», kommenterede Cavallaro på et bilede af Jeffries.

Mange amerikanske jøder mente meldingen minnet om gamle antisemittiske troper om jødisk makt og innflytelse.

Cavallaro, der tidligere har holdt foredrag ved jurastudierne på de prestigefyldte Harvard-, Stanford- og Yale-universiteter, har også angrebet andre amerikanske politikere som har vist deres støtte til Israel.

Derudover har han gentagende gange dæmoniseret Israel og blandt andet omtalt landet som en apartheidstat og anklaget Israel for «begå grusomheder».

Ned Price, talsmand for USA’s udenrigsministerium, udtaler at Biden-administrationen ikke var klar over Cavallaros kommentarer inden han blev nomineret.

De afspejler ikke, hvad vi tror på, og er mildest talt meget upassende, siger Price, der bekræfter, at ansættelsen er trukket tilbage.

MIFFs daglige leder Conrad Myrland mener, hændelsen viser, hvor stor forskel der er på USA og Europa og måske især Norden.

Det er godt at se, at Biden-administrationen er optaget af at holde dem, der dæmoniserer Israel, væk fra job relateret til menneskerettigheder. I de nordiske lande virker det derimod ofte, som om overdreven og ukorrekt kritik af Israel er noget, der giver point i konkurrencen om den slags jobs, kommenterer Myrland.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem