– Du kan ikke lære historie fra Instagram

Bill Maher brugte ti minutter af sit populære talkshow til at forsvare Israel.
Talkshowværten Bill Maher brugte ti minutter af sit program til at forsvare Israel efter krigen mod Hamas. (Foto: HBO)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Den populære talkshowvært Bill Maher brugte knap ti minutter af sit program «Real Time with Bill Maher» på HBO til at forsvare Israel, blandt andet ved at henvise til den flere tusind år lange jødiske historie i Israel.

Den liberale komiker og politiske kommentator brugte også en stor del af programmet til at rette henvendelse til dem som har kritiseret Israel før og under den seneste krig med Hamas i Gaza, skriver avisen Ha’aretz.

Maher tog især fat i opslag lagt op på sociale medier af kendisser som den amerikanske model Bella Hadid (som har palæstinensiske rødder), som anklager Israel for krigsforbrydelser. Også i Norge og Danmark har mange kendte brugt deres rækkevidde via sociale medier til at fordømme Israel.

– Jeg tror ikke den yngre generation forstår at du kan ikke lære historie fra Instagram. Der er bare ikke nok plads, sagde han. Maher fortalte videre om hvordan Hamas gemmer sine våben blandt civile i boligområder og hvordan araberne takkede nej til FNs delingsplan i 1947.

– Jøderne har været i det her område af verden siden omkring 1200 f.kr, længe før den første muslim eller araber vandrede på jorden, sagde talkshowværten.

Efter at have kritiseret hvordan Hamas styrer Gaza kom han med endnu en stikpille til Hadid og andre kendte som ensidigt kritiserer Israel.

– Bella Hadid og hendes venner ville være løbet tilbage til Tel Aviv hvis de skulle tilbringe så meget som én dag i Gaza, sluttede
Maher. «Real Time with Bill Maher» kan ses af danske og på HBO Nordic. 

Se klippet her (uden undertekster):

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHamas allerede godt i gang med at genopbygge sit raketarsenal
Næste artikel– Penge til genopbygning af Gaza vil ende i Hamas-lommer
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise