Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Du kan ikke lære historie fra Instagram

Talkshowværten Bill Maher brugte ti minutter af sit program til at forsvare Israel efter krigen mod Hamas. (Foto: HBO)
Bill Maher brugte ti minutter af sit populære talkshow til at forsvare Israel.

Den populære talkshowvært Bill Maher brugte knap ti minutter af sit program «Real Time with Bill Maher» på HBO til at forsvare Israel, blandt andet ved at henvise til den flere tusind år lange jødiske historie i Israel.

Den liberale komiker og politiske kommentator brugte også en stor del af programmet til at rette henvendelse til dem som har kritiseret Israel før og under den seneste krig med Hamas i Gaza, skriver avisen Ha’aretz.

Maher tog især fat i opslag lagt op på sociale medier af kendisser som den amerikanske model Bella Hadid (som har palæstinensiske rødder), som anklager Israel for krigsforbrydelser. Også i Norge og Danmark har mange kendte brugt deres rækkevidde via sociale medier til at fordømme Israel.

– Jeg tror ikke den yngre generation forstår at du kan ikke lære historie fra Instagram. Der er bare ikke nok plads, sagde han. Maher fortalte videre om hvordan Hamas gemmer sine våben blandt civile i boligområder og hvordan araberne takkede nej til FNs delingsplan i 1947.

– Jøderne har været i det her område af verden siden omkring 1200 f.kr, længe før den første muslim eller araber vandrede på jorden, sagde talkshowværten.

Efter at have kritiseret hvordan Hamas styrer Gaza kom han med endnu en stikpille til Hadid og andre kendte som ensidigt kritiserer Israel.

– Bella Hadid og hendes venner ville være løbet tilbage til Tel Aviv hvis de skulle tilbringe så meget som én dag i Gaza, sluttede
Maher. «Real Time with Bill Maher» kan ses af danske og på HBO Nordic.

Se klippet her (uden undertekster):

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem