Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels FN-ambassadør fejrede Pesach med sine internationale kollegaer i FN

Her ses Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan (tv) holde hænder og synge med sin ukrainske kollega Sergiy Kyslytsya under Pesach (Påske) fejring i FN. (Foto: Skærmdump, Israels FN-ambassadør, Gilad Erdan, Facebook)
Gilad Erdan: - Den moderne stat Israel er fortsættelsen af det jødiske folks Exodus. Når jødiske familier verden over genfortæller historien om vores rejse fra at være slaver i Egypten til at være et frit folk i Zion, minder vi verden om, at Israel har, er og altid vil være det jødiske folks nationale hjemland.

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan var den 28. marts vært for tidlig Pesach-fejring i FN sammen med 70 af hans internationale kollegaer fra hele verden, skriver Jewish News Syndicate (JNS)

Der blev serveret Pesach mad, læst op fra Haggadah og ambassadørerne lærte om det jødiske folks traditioner og skikke under Pesach, som er en af jødernes vigtigste helligdage.

Arrangementet afholdt i samarbejde med Aish Global, har til formål at styrke FN-ambassadørenes kendskab til jødiske traditioner og værdier.

USA’s FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield og Ukraines FN-ambassadør Sergiy Kyslytsya var blandt deltagerne.

Under Pesach-måltidet sagde Israels FN-ambassadør blandt andet:

– Under Pesach-måltidet genfortæller vi det jødiske folks udgang fra Egypten hvor vi var slaver og hvorfra vi blev ført ud fra med G_ds hånd. Alle jøder i verden har et kollektivt minde om udgangen fra slaveri i Egypten til at blive et frit folk. Men det jødiske folks kollektive minde er meget end det – vores minde om vores udgang fra slaveri til at blive et frit folk, er et universelt tema som gælder for hele menneskeden, uanset hvor, uanset religion.

– Det er ikke kun historien om jødisk frigørelse og nationalitet, det er også historien om den jødiske stat – det jødiske folks legitime ret til at komme hjem til det land, som G_d lovede os. I dag er den moderne stat Israel fortsættelsen af den samme Exodus. Og det er en historie med stor succes. Når jødiske familier verden over genfortæller historien om vores rejse fra at være slaver i Egypten til at være et frit folk i Zion, minder vi verden om, at Israel har været, er og altid vil være det jødiske folks nationale hjemland.

Pesach begynder ved solnedgang den 5. april og fortsætter til og med solnedgang den 13. april uden for Israel (diaspora). I Israel varer helligdagen syv dage og slutter ved solnedgang den 12. april.

I klippet læser USA’s ambassadør op fra Haggadah under Pesach-måltidet i FN sammen med Israels FN-ambassadør Gilad Erdan:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem