Search
Her ses israelere under fejring af Jerusalemsdag i 2011. (Foto: Avital Pinnick, flickr.com)

Israels FN-amabssadør vil ændre FN’s holdning til Israel – har inviteret 13 FN-ambassadører på besøg

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan: - Vi vil rejse rundt i hele Israel, jeg er sikker på at turen både vil påvirke FN-ambssadørenes og deres landes holdning til os i FN.

FN har igennem årtier været syglig besat af Israel. Israel er det eneste land i verden som FN har et fast punkt på dagsordnen om. Israel er også det land i verden som får flest FN-resolutioner mod sig. Samtidig ignorerer FN reelle brud på menneskerettigheder rundt omkring i verden og flere FN-organer er blevet kapret af diktaturer som har en strategisk interesse i at FNs fokus ikke rettes mod dem. Læs mere på MIFFs temaside: Hvorfor du ikke kan tage FN-fordømmelser af Israel alvorligt.

Israels FN-ambassadør har igennem flere år kritiseret FN for at dæmonisere den eneste jødiske sat i verden og forsøge at delegitimere Israel og Israels ret og pligt til at forsvare sin befolkning mod krig og terror. Læs nogle af MIFFs artikler om Erdans arbejde i FN her.

Netop nu er en delegation med 13 FN-ambassadører på besøg i Israel hvor de vil besøge historiske steder med religiøs og kulturel betydning i løbet af deres uge lange besøg i den jødiske stat, skriver i24NEWS.

Den internationale delegation af 13 FN-ambassadører ankom tirsdag til Israel, inviteret af Israel FN-ambassadør Gilad Erdan.

FN-ambassadørene kommer fra Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Estland, Usbekistan, Kasakhstan, Tanzania, Benin, Burundi, Malawi, El Salvador, Panama og Mexico som er nuværende medlem af FN’s Sikkerhedsråd.

Ambassadørene vil besøge historiske steder med religiøs og kulturel betydning – blandt andet Grædemuren i Israels hovedstad Jerusalem, Den Hellige Gravs Kirke og Holocaust-museet Yad Vashem.

De vil også besøge flere militærbaser i landet og tale med israelske sikkerhedsembedsmænd. Derudover vil de iranske søttede terrorgrupper, Hamas i Gaza og Hizbollah i Libanon også blive drøftet.

Delegationen vil mødes med Israels præsident Isaac Herzog, premierminister Naftali Bennett og udenrigsminister Yair Lapid.

Initiativet til turen kommer fra Erdan og UJA Federation of New York som en del af bestræbelserne på at ændre nationernes stemmemønstre i FN.

“Vi vil rejse rundt i hele Israel, jeg er sikker på at turen vil påvirke deres holdninger i FN og deres landes holdning til Israel i fremtiden,” tweetede Erdan på hebraisk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp