USA vender tilbage til FN’s menneskerettighedsråd

USA lover at forsvare Israel i det omstridte FN-organ.
FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Knap 3 og et halvt år efter Trump-administrationen forlod FNs omstridte menneskerettighedsråd, vender USA igen tilbage til rådet. I mellemtiden har Kina fået meget større indflydelse i FN-organet, skriver Times of Israel.

Den 14. oktober valgte FNs generalforsamling flere nye medlemmer til menneskerettighedsrådet. Deres treårige-periode starter 1. januar 2022. Derudover USA blev Qatar, Emiraterne, Cameroun, Eritrea, Kasakhstan og Somalia også valgt ind – det til trods for at flere af landene ofte kritiseres af aktivister for overtrædelse af menneskerettigheder.

Også Benin, Gambia, Honduras, Indien, Paraguay, Malaysia og Montenegro blev valgt ind. Kina, Cuba, Rusland, Pakistan, Libyen, Mauretanien og Venezuela var ikke på valg og fortsætter som medlemmer.

– Undertrykkende regimer som Kina, Cuba, Libya, Rusland og Eritrea bliver igen og igen valgt, hvilket giver dem international legitimitet, siger Hillel Neuer, leder af den FN-kritiske organisation UN Watch.

Udover at bestå af medlemslande som bryder menneskerettigheder kritiseres FNs menneskerettighedsråd også for ensidig fordømmelse af Israel – læs HER. I perioder har rådet udelukkende fokus på Israel, hvilket også var hovedårsagen til at USA og daværende præsident Donald Trump trak sig fra rådet i 2018 – majoriteten af Israels politiske spektrum hyldede USA’s beslutning.

USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield udtaler at Biden-administrationen vil kæmpe indefra rådet for at sætte en stopper for besættelsen med Israel – læs HER.

– Vi vil modsætte os rådets ensidige fokus på Israel – herunder rådets eneste stående agenda rettet mod et enkelt land [Israel], udtaler USA’s FN ambassadør. USA ønskede først og fremmest at vende tilbage til rådet efter Kina de seneste år har brugt det at øge sin internationale indflydelse.

Israels premierminister Naftali Bennett USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield i New York 27. september 2021. (Foto: GPO)

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNu har Guatemala navngivet 27 gader: Jerusalem, Israels hovedstad
Næste artikelHamas har idømt to dødsstraf for samarbejde med Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise