Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

USA vender tilbage til FN’s menneskerettighedsråd

FNs menneskerettighedsråd i Genève. Rådet kritiseres for sit overdrevne fokus på Israel. (Illustrativt foto: FN)
USA lover at forsvare Israel i det omstridte FN-organ.

Knap 3 og et halvt år efter Trump-administrationen forlod FNs omstridte menneskerettighedsråd, vender USA igen tilbage til rådet. I mellemtiden har Kina fået meget større indflydelse i FN-organet, skriver Times of Israel.

Den 14. oktober valgte FNs generalforsamling flere nye medlemmer til menneskerettighedsrådet. Deres treårige-periode starter 1. januar 2022. Derudover USA blev Qatar, Emiraterne, Cameroun, Eritrea, Kasakhstan og Somalia også valgt ind – det til trods for at flere af landene ofte kritiseres af aktivister for overtrædelse af menneskerettigheder.

Også Benin, Gambia, Honduras, Indien, Paraguay, Malaysia og Montenegro blev valgt ind. Kina, Cuba, Rusland, Pakistan, Libyen, Mauretanien og Venezuela var ikke på valg og fortsætter som medlemmer.

– Undertrykkende regimer som Kina, Cuba, Libya, Rusland og Eritrea bliver igen og igen valgt, hvilket giver dem international legitimitet, siger Hillel Neuer, leder af den FN-kritiske organisation UN Watch.

Udover at bestå af medlemslande som bryder menneskerettigheder kritiseres FNs menneskerettighedsråd også for ensidig fordømmelse af Israel – læs HER. I perioder har rådet udelukkende fokus på Israel, hvilket også var hovedårsagen til at USA og daværende præsident Donald Trump trak sig fra rådet i 2018 – majoriteten af Israels politiske spektrum hyldede USA’s beslutning.

USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield udtaler at Biden-administrationen vil kæmpe indefra rådet for at sætte en stopper for besættelsen med Israel – læs HER.

– Vi vil modsætte os rådets ensidige fokus på Israel – herunder rådets eneste stående agenda rettet mod et enkelt land [Israel], udtaler USA’s FN ambassadør. USA ønskede først og fremmest at vende tilbage til rådet efter Kina de seneste år har brugt det at øge sin internationale indflydelse.

Israels premierminister Naftali Bennett USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield i New York 27. september 2021. (Foto: GPO)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem