Norge nægter at svare på om de stemte Iran ind i FNs kvindeudvalg

Mindst fire vestlige lande skal have givet deres stemme til den islamiske republik.
Irans leder Ayatollah Ali Khamenei under markering af Id al-fitr i Teheran 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det har affødt stærke reaktioner at den islamiske republik Iran, som anses for at være et af de værste lande i verden for kvinder, er blevet valgt som medlem af FNs kvindeudvalg. Ifølge organisasjonen UN Watch skal minst fire land fra EU og andre vestlige demokratier ha stemt på Iran.

«At vælge Ayatollah Khomeinis islamiske republik af Iran til at beskytte kvinders rettigheder er som at give en pyroman ansvaret som byens brandstation», skriver Hillel Neuer, leder af organisationen UN Watch på Twitter.

Norge er et af de vestlige lande som har stemt ved det hemmelige valg, udover Australien, Østrig, Canada, Finland, Frankrig, Letland, Tyskland, Luxembourg, Holland, Schweitz, Storbritannien og USA.

Nettavisen har spurgt Norges Udenrigsministerium om de stemte på Iran, men UD siger de at ikke vil offentliggøre hvad de har stemt. Neuer opfordrer politikerne i Norge og andre lande til at kræve svar på hvad deres land har stemt.

– Stemmeafgivning i forbindelse med valg og kandidaturer i FN er ikke offentlig. Det er i tråd med procedurereglen om hemmelige valg, og fast praksis blandt FNs medlemslande. Iran har utvivlsomt store udfordringer når det gælder kvinders rettigheder og ligestilling. Det har Norge givet tydelig udtryk for, både i FN og i vores bilaterale dialog med iranske myndigheder. Nu hvor Iran er valgt ind i Kvindekommissionen vil vi aktivt bruge anledningen til at påvirke dem, til at stille klare forventninger og til at holde dem ansvarlige, siger statssekretær Jens Frølich Holte til Nettavisen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelPalæstinenserne er mere lykkelige end jordanerne og egypterne
Næste artikelIsrael bad Tor Wennesland viderebringe advarsel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise