Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Da fire jøder kom til et palæstinensisk bryllup, opstod der problemer

Fire jøder deltog ved et palæstinensisk bryllup. Det har skabt stærke reaktioner i det palæstinensiske samfund. (Foto: Skærmdump)
Den palæstinensiske borgmester blev fyret, fordi der var jødiske gæster ved hans søns bryllup.

En borgmester i en palæstinensisk landsby er blevet smidt på porten af den palæstinensiske Fatah-bevægelse efter en video af hans søns bryllup er blevet spredt på de sociale medier. I videoen ses fire jøder, der deltager i festlighederne. Ifølge de palæstinensiske medier skal de fire jøder være bosættere, skriver Ha’aretz.

Borgmesterens navn er Radi Nasser. Udover at blive smidt ud af Fatah, bliver han også fjernet fra sin stilling i det palæstinensiske ministerium for uddannelse. Ministeriet har meddelt, at de vil oprette en gruppe, der vil undersøge hændelsen og beslutte, hvad der ellers skal ske med Nasser.


“Det er en grov overtrædelse af alle vores nationale værdier og en krænkelse af værdien af ​​enhver palæstinenser,” sagde ministeriet i en officiel erklæring.

I videoen ses fire jøder, som hygger sig sammen med hundredvis af andre gæster i den palæstinensiske landsby, der ligger nær Ramallah. Nogle af gæsterne filmede jøderne, der havde det sjovt ved brylluppet, og videoen spredte sig hurtigt på de sociale medier, hvilket førte til ramaskriget.


Videoen skabte et væld af reaktioner. Mange af dem, kommenterede tilstedeværelsen af ​​jøder ved brylluppet som en fornærmelse overfor landsbyboerne og mod den palæstinensiske nation som helhed. Mange opfordrede til, at Nasser og hans familie skulle straffes.


Efter videospredningen var Nasser hurtigt ude og nægtede at have inviteret de fire jøder. Han siger at de viste sig ved festen efter midnat.

“Da nogen fortalte mig og min søn, at fire jøder var kommet til festen, tog jeg fat i dem og smed dem ud,” siger Nasser om hændelsen.


Han hævder, at jøderne kom til brylluppet for at skade hans og hans søns omdømme. Nasser er blevet støttet af familien, der siger, at borgmesteren er kendt for sin politiske holdning og sine handlinger i det palæstinensiske samfund. Familien beder nu om barmhjertighed fra Fatah og de palæstinensiske myndigheder, men Fatah og undervisningsministeriet er fast besluttede på at straffe familien.

I en Kommentar i avisen Ha’aretz, skriver kommentator Steven Klein, at det er foruroligende, at den israelske venstrefløj er helt stille, når jøder bliver dehumaniseret på den måde.

De palæstinensiske myndigheder har siden etableringen af ​​den palæstinensiske myndighed haft en politik om at undgå normalisering med jøderne. Klein mener, at den politik er en af ​​de største hindringer for fred og sameksistens, og at det må fordømmes.


“Den mislykkede anti-normaliseringspolitik skaber et køligt forhold mellem jødiske israelere og palæstinensere. Desuden er formålet med den politik at dehumanisere bosættere,” skriver Klein, der mener, at palæstinensiske myndigheder er bange for at bosættere bliver portrætteret som almindelige mennesker.


“Intet er i modstrid med palæstinensernes fortællinger om, at bosætterne er racistiske og terrorister mere end bosættere, der deltager ved et palæstinensisk bryllup og ønsker bruden og brudgommen Mazal Tov (tillykke på hebraisk).

Ud over at sagen har haft alvorlige konsekvenser for Nasser og hans søn, har de palæstinensiske sikkerhedsmyndigheder også fået adgang til gæstelisten over alle, der deltog ved brylluppet. Klein mener, at det er meget foruroligende, at fire jødiske gæster ved et bryllup kan skabe så kraftige reaktioner.


“Når den palæstinensiske elite håndhæver en anti-normaliseringspolitik og dehumaniserer israelere, bidrager de til en atmosfære, der er negativ overfor ethvert kompromis for fred. Det vil igen skabe påskud for at afvise israelske fredsforslag, som det også skete med Arafat i 2000 og Abbas i 2008 “.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem