Da fire jøder kom til et palæstinensisk bryllup, opstod der problemer

Den palæstinensiske borgmester blev fyret, fordi der var jødiske gæster ved hans søns bryllup.
Fire jøder deltog ved et palæstinensisk bryllup. Det har skabt stærke reaktioner i det palæstinensiske samfund. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En borgmester i en palæstinensisk landsby er blevet smidt på porten af den palæstinensiske Fatah-bevægelse efter en video af hans søns bryllup er blevet spredt på de sociale medier. I videoen ses fire jøder, der deltager i festlighederne. Ifølge de palæstinensiske medier skal de fire jøder være bosættere, skriver Ha’aretz.

Borgmesterens navn er Radi Nasser. Udover at blive smidt ud af Fatah, bliver han også fjernet fra sin stilling i det palæstinensiske ministerium for uddannelse. Ministeriet har meddelt, at de vil oprette en gruppe, der vil undersøge hændelsen og beslutte, hvad der ellers skal ske med Nasser.


“Det er en grov overtrædelse af alle vores nationale værdier og en krænkelse af værdien af ​​enhver palæstinenser,” sagde ministeriet i en officiel erklæring.

I videoen ses fire jøder, som hygger sig sammen med hundredvis af andre gæster i den palæstinensiske landsby, der ligger nær Ramallah. Nogle af gæsterne filmede jøderne, der havde det sjovt ved brylluppet, og videoen spredte sig hurtigt på de sociale medier, hvilket førte til ramaskriget.


Videoen skabte et væld af reaktioner. Mange af dem, kommenterede tilstedeværelsen af ​​jøder ved brylluppet som en fornærmelse overfor landsbyboerne og mod den palæstinensiske nation som helhed. Mange opfordrede til, at Nasser og hans familie skulle straffes.


Efter videospredningen var Nasser hurtigt ude og nægtede at have inviteret de fire jøder. Han siger at de viste sig ved festen efter midnat.

“Da nogen fortalte mig og min søn, at fire jøder var kommet til festen, tog jeg fat i dem og smed dem ud,” siger Nasser om hændelsen.


Han hævder, at jøderne kom til brylluppet for at skade hans og hans søns omdømme. Nasser er blevet støttet af familien, der siger, at borgmesteren er kendt for sin politiske holdning og sine handlinger i det palæstinensiske samfund. Familien beder nu om barmhjertighed fra Fatah og de palæstinensiske myndigheder, men Fatah og undervisningsministeriet er fast besluttede på at straffe familien.

I en Kommentar i avisen Ha’aretz, skriver kommentator Steven Klein, at det er foruroligende, at den israelske venstrefløj er helt stille, når jøder bliver dehumaniseret på den måde.

De palæstinensiske myndigheder har siden etableringen af ​​den palæstinensiske myndighed haft en politik om at undgå normalisering med jøderne. Klein mener, at den politik er en af ​​de største hindringer for fred og sameksistens, og at det må fordømmes.


“Den mislykkede anti-normaliseringspolitik skaber et køligt forhold mellem jødiske israelere og palæstinensere. Desuden er formålet med den politik at dehumanisere bosættere,” skriver Klein, der mener, at palæstinensiske myndigheder er bange for at bosættere bliver portrætteret som almindelige mennesker.


“Intet er i modstrid med palæstinensernes fortællinger om, at bosætterne er racistiske og terrorister mere end bosættere, der deltager ved et palæstinensisk bryllup og ønsker bruden og brudgommen Mazal Tov (tillykke på hebraisk).

Ud over at sagen har haft alvorlige konsekvenser for Nasser og hans søn, har de palæstinensiske sikkerhedsmyndigheder også fået adgang til gæstelisten over alle, der deltog ved brylluppet. Klein mener, at det er meget foruroligende, at fire jødiske gæster ved et bryllup kan skabe så kraftige reaktioner.


“Når den palæstinensiske elite håndhæver en anti-normaliseringspolitik og dehumaniserer israelere, bidrager de til en atmosfære, der er negativ overfor ethvert kompromis for fred. Det vil igen skabe påskud for at afvise israelske fredsforslag, som det også skete med Arafat i 2000 og Abbas i 2008 “.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelGreenblatt: Bosættelser ikke årsag til manglende fred
Næste artikelElan Carr: Nødvendigt med bevæbnede vagter ved synagoger og jødiske centre
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise