Forestil dig at sidde i et tog i Østrig og pludselig hører Hitler over højtaleren. Det er netop hvad blandt andet en rabbiner og en Holocaust-overlevende oplevede for få dage siden. (Foto: Paul Korecky, Wien 02 Leopoldstadt, Wien Praterkai, ÖBB 4124 002-9, 23. december 2020, flickr)

To personer sigtet i Østrig for at afspille Hitler-tale i toghøjttalere

Blandt passagererne var en rabbiner og en Holocaust-overlevende.

Forestil dig at sidde i et tog i Østrig og hører Hitler over højtaleren – det var netop, hvad passagerene oplevede i et tog i landet hvor Adolf Hitler blev født.

Det er fortsat uklart, om den forfærdelige hændelse var ment som en meget dårlig spøg. Det skal bemærkes at Østrig har meget strenge anti-nazisitiske love, skriver i24NEWS.

Nu har østrigske myndigheder anklaget to mænd for at afspille Hitler-taler via højttalersystemet i et tog på vej fra Bregenz til Wien.

Selvom sekvensen af Hitlers tale kun varede 30 sekunder, var det nok til at skabe opsigt blandt passsernge. En af passergerne var en rabbiner, han fortæller: – Det startede med en ret alvorlig meddelelse. Så hørte vi pludselig noget mærkelig musik, efterfulgt af en stemme, der talte om en brandalarm og latter. I det øjeblik forstod vi at noget var galt.

Der har også været meldinger om at en af passegerene var en Holocaust-overlevende.

De østrigske myndighederne sporede personerne bag hændelsen ved at analysere optagelser fra togets sikkerhedskameraer.

De to mistænkte menes også at stå bag to lignende hændelser i sidste uge på tog til Wien, hvor der blev afspillet optagelser over togsamtaleanlægget. Det er endnu uklart, hvorvidt der var en nazistisk sammenghæng.

Ifølge politiet åbnede de mistænkte togledernes samtaleanlæg med en nøgle, som alle togmedarbejdere har.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp