Search
(Foto: Venstre, folketingets åbning 2016, flickr)

MIFF bidrog til meningsmåling om Israel blandt europæiske folkevalgte

77% af de politikere, der deltog i meningsmålingen, ønsker mere samarbejde mellem Europa og Israel.

I februar og marts gennemførte European Leadership Network (ELNET) en meningsmåling blandt de folkevalgte i 17 europæiske lande. I Danmark, Norge og Sverige var Med Israel for fred (MIFF) partner i arbejdet og hjalp med oversættelse samt udsendelse af undersøgelsen til politikerne.

Ialt deltog 319 parlamentarikere i undersøgelsen. Deltagerne kom fra partier som tilhører hele det politiske spektre – socialister 4%, socialdemokrater 40%, grønne 9%, liberale 11% og konservative 34%,

77% svarede at de ønsker mere samarbejde mellem Israel og Europa, 82% at forholdet til Israel har særlig betydning fremfor andre lande, 271 af 319 forklarer den særlige status med et «historisk ansvar», 187 svarer «fælles værdier» og «186 sikkerhedsårsager», 132 begrundede de med økonomisk betydning, og 130 med fælles politiske interesser.

Hvordan har forholdet mellem Israel og dit land ændret seig de seneste 5 år? 49% af de adspurgte svarede at det er uforandret, 25% mener det er forbedret, mens 25% mener at det er forværret. I Danmark svarede 42% at forholdet er blevet forværret, mens 41% i Sverige svarede at forholdet er forbedret.

70% siger ja til tættere koordination med Israel i forhold til at stoppe Iran, 54% mener at Israel-relateret antisemitisme er et stort problem i deres land.

Mens Norge var blandt de lande, hvor de adspurgte ser mest positivt på et tættere samarbejde mellem Israel og NATO (83%), ligger den støtte kun på 57% i Danmark. I Danmark og Norge blev undersøgelsen kun besvaret af 8 folkevalgte i hvert land. Mens 31 folkevalgte deltog i Sverige, kun overgået af Tyskland, hvor ELNET har været aktiv i flere år, – her svarede 209 folkevalgte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp