Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– I dag fejrer vi 75 års venskab mellem Israel og Europa

Ursula von der Leyen. (Foto: European Union 2022/Flickr)
- Europa og Israel er bundet til at være venner og allierede, siger EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen.

I dag er det ifølge den jødiske kalender 75 år siden Israel blev genoprettet som en moderne stat. I den forbindelse udsendte Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen en fantastisk video-hilsen via Twitter, som vi gengiver i sin helhed:

Kære præsident Herzog, kære venner.
For 75 år siden blev en drøm opfyldt med Israels uafhængighedsdag. Efter den største tragedie i menneskehedens historie var det jødiske folk endelig i stand til at opbygge et hjem i det forjættede land.
I dag fejrer vi 75 år med et levende demokrati i hjertet af Mellemøsten. 75 år med dynamik, innovation og opfindelser. I har bogstaveligt talt fået ørkenen til at blomstre, som jeg så, da jeg besøgte Negev sidste år. I dag fejrer vi også 75 års venskab mellem Israel og Europa. Vi har mere til fælles, end den geografiske afstand antyder: Vores fælles kultur, vores værdier og flere hundrede tusind borgere, der både har et europæisk og et israelsk statsborgerskab, har skabt en dyb forbindelse mellem os.
Europa og Israel er bundet til at være venner og allierede.
Deres frihed er vores frihed.
Tillykke med fødselsdagen til alle i Israel!

Ursula von der Leyen sluttede rørende hilsen til Israel med at sige tillykke med fødselsdagen på hebraisk: Yom Huledet Sameach!

Se det rørende Twitter-klip her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem