Stigende frygt for missilangreb har fået den tyske regering til at bede om Israels hjælp med at forberede sine hospitaler til krisetider. (Foto: cwgoodroe, Brandenburger Tor lige efter genåbningen i 2002, 3. maj 2006, flickr)

Israel hjælper Tyskland med at forberede hospitaler i tilfælde af missilangreb

- Den tyske regering er både meget bekymret over at krigen i Ukraine kan komme ud af kontrol og russernes angrebsevne, fortæller Dr. Yoel Har-Even som leder israelsk delegation i Tyskland.

Israelsk delegation af læger er rejst til Tyskland for at træne personalet på et større hospital i Berlin i at arbejde i krigstider – især under missilangreb, skriver i24NEWS.

Tysklands regering bad Israels førende hospital Sheba Medical Center om hjælp på baggrund af voksende frygt for, at krigen i Ukraine vil sprede sig til flere dele af Europa.

Simuleringerne tager udgangspunkt i et større angreb mod Tysklands hovedstad fra Kaliningrad, en russisk vestlig enklave, der grænser op til de baltiske stater og Polen. Eksperter vurderer, at ballistiske missiler baseret i havnebyen kan nå Tyskland i løbet af kun fem og et halvt minut.

Simuleringen af et missilangreb skete på Charité hospital i Berlin. Hospitalet anses for at være det mest prestigefyldte i hovedstaden med 23.000 ansatte og plads til flere tusind patienter. Dr. Yoel Har-Even, direktør ved Shebas internationale afdeling og afdelingen for ressourceudvikling, der ledede delegationen, fortæller, at Tysklands hospitalsinfrastruktur var fuldstændig uforberedt på en militær konflikt, fordi landet “ikke har stået over for sikkerhedstrusler i 80 år.”

“Den tyske regering er både meget bekymret over at krigen i Ukraine kan komme ud af kontrol og russernes angrebsevne,” tilføjer han.

Sheba Medical Center i Tel Hashomer tæt på Tel Aviv er blandt de bedste hospitaler i Israel og i Mellemøsten.

I 2020 blev hospitalet desuden kåret til at være et af de 10 bedste hospitaler i verden.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp