Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel vil «sprede lys i mørket i Ukraine»

Israels ambassadør i Ukraine Michael Brodsky (til højre) under overdragelse af ​​generatorerne, 20. december 2022.(Foto: Israels ambassade)
Israel har sendt 17 strømgeneratorer til Ukraine, hvor flere millioner er uden elektricitet.

Israel har doneret 17 strømgeneratorer til Ukraine til brug i den sydøstlige Kherson-region, skriver Times of Israel. Regionen er blevet delvist mørklagt efter kraftige russiske bombardementer.

Efter den russiske invasion gik i stå grundet hård ukrainsk modstand, har Rusland vendt sig til systematiske angreb mod kritisk infrastruktur – eksempelvis strømforsyning. Det har betydet, at millioner af ukrainere er gået vinteren i møde uden adgang til elektricitet.

Generatorerne «vil sprede lys i mørket i Ukraine», siger Israels ambassadør i Ukraine. Den jødiske højtid Chanukkah som fejres nu (18-26. dec.) har fokus på at sprede lys.

– Det har en særlig betydning at donationen sker under Chanukkah. Vi hjælper med at bringe lyset tilbage i ukrainernes hjem og hjælper det ukrainske folk i en svær og mørk tid, siger Israels ambassadør Michael Brodsky.

De israelske generatorer vil levere elektricitet til hospitaler og vandforsyningen i Kherson-regionen, som er hårdt ramt af krigen.

Donationen er en del af den humanitære indsats som Israel har ydet Ukraine, siden Ruslands invasion primo 2022.

Udover generatorerne har Israel blandt andet hjulpet Ukraine med fødevareforsyninger, nødforsyninger, vintertøj, medicin træningbehandling af sårede soldater. Derudover sendte Israel felthospital med læger og sygeplejersker til Ukraine hvor 6000 ukrainere fik medicinsk behandling.

Israel har ikke sendt våben til Ukraine, men israelsk forsvarsteknologi er alligevel via mellemmænd endt der. Israel har desuden hjulpet Ukraine med efterretning om irnaske droner brugt af Rusland i krigen.

Se mere her om hvordan Israel hjælper Ukraine.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem