Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Italiens nye premierminister: – Jeg vil gøre alt for at styrke samarbejdet med Israel

Giorgia Meloni. (Foto: Vox España, Wikimedia Commons)
Giorgia Melonis parti Italiens brødre og hendes højrekoalition har vundet valget i Italien. Hvad vil det betyde for Israel?

Alt tyder på at 45-årige Giorgia Meloni bliver Italiens første kvindelige premierminister. Ved valget den 25. september fik hendes parti omkring 26% af stemmerne og hendes højrekoalition fik flertal både i deputeretkammeret og scenatet.

Italiens brødre har historiske rødder langt ude på den italienske højrefløj. NRK (svarende til DR) skriver at «Partiet næppe kan kaldes fascistisk». Meloni «har længe forsøgt at distancere sig fra fra partiets fascistiske historie og meddelt at hun vil være en stærk støttespiller for Israel», skriver Times of Israel.

– Vi har lagt fascismen bag os i historien i årtier nu, vi fordømmer på det kraftigtste tabet af demokrati, vi fordømmer i stærke vendinger at demokratiet forsvandt, vi fordømmer de forfærdelige anti-jødiske love og tragedien under Anden Verdenskrig, sagde Meloni i et interview til Israel Hayom 16. september. Meloni siger videre at hendes parti føler et slægtskab med Tory-partiet i Storbritannien, Republikanerne i USA og Likud i Israel, og lover at lede en «moderne europæisk og vestlig højreorienteret regering».

– Vi fordømmer nazisme og kommunisme og er stærke motstandere af en anti-demokratisk udvikling, sagde Meloni i videoklip tilbage i august.

Meloni besøgte Israel da hun sad i Berlucsconi-regeringen i 2008 til 2011 med ansvar for ungdomsanliggender:

– Å besøgeYad Vashem var en oplevelse som rystede min samvittighed. Jeg håber snart at besøge Israel igen, siger Meloni til Israel Hayom.

Meloni har et ønske om at Italien styrker samarbejdet med Israel, især når det gælder naturgasleverencer:

– Israel repræsenterer det eneste reele demokrati i Mellemøsten, og vi forsvarer landets ret til at eksistere og leve i sikkerhed. Jeg mener staten Israels eksistens er livsnødvendig, og Italens brødre vil gøre alt vi kan for at styrke samarbejdet mellem vores lande, siger Meloni.

Partilederen meneer at en af de mest brugte manifestationer af antisemitisme i dag sker via anti-israelsk propaganda.

Israels Hayoms redaktør Eldad Beck spurgte Meloni om Italien vil flytte deres ambassade til Jerusalem:

Det er en meget følsom sag. Det tror jeg den kommende italienske regering, ligesom tidligere regeringer, vil interagere med vores partnere i EU, svarede Meloni.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem