Ukraines førstedame Olena Zelenska siger Israel et et eksempel for ukrainerne. (Foto: Ukraine Presidency)

– Israels modstandskraft inspirerer os

Ukraines førstedame siger til israelsk TV at hendes land ser Israel som en kilde til inspiration.

Olena Zelenska, præsident Volodymyr Zelensky’s hustru, udtaler at hendes nation ser på Israel som en kilde til inspiration. Hun henviser til Israels modstandskraft og de angreb den jødiske stat har stået over for fra sine nabolande.

– Det er ingen overdrivelse at sige, at Israels tidligere erfaringer inspirerer borgerne i Ukraine, siger Zelenska under interview til israelsk tv.

Både under Seksdageskrigen i 1967 og Yom Kippur-krigen i 1973 stod Israel over for flere arabiske hære, men på trods for at de var underlegen i antallet af soldater og udstyr, vandt den jødiske stat krigene mod sine arabiske naboer.

– Vi ser israelernes styrke og modstandskraft i den vanskelige situation Israel har været i i mange år. Deres modstandskraft er et eksempel for os, siger Ukraines førstedame i interviewet som blev gennemført via videolink.

Zelenska takkede også for al den støtte som Israel har givet Ukraine og pralede især over samarbejdet, hvor Israel træner ukrainske sundhedsarbejdere til at håndtere psykiske traumer, som landet sandsynligvis vil stå over for i kølvandet på Ruslands invasion af landet. I de seneste måneder har to grupper af mentale sundhedsprofessionelle, hovedsageligt psykologer og terapeuter, besøgt Israel for at lære af israelske traumeeksperter.

Ifølge skøn fra det ukrainske sundhedsministerium vil omkring 15 millioner ukrainere have brug for mental sundhedspleje. Vi har ingen tid at miste, så vi skal i gang med det her arbejde med det samme, siger førstedamen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp