Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Rusland truer med at lukke Jewish Agency

Ruslands præsident Vladimir Putin. (Foto: Remy Steinegger, swiss-image.ch)
Russiske myndigheder har bedt byretten i Moskva om at opløse Jewish Agencys virksomhed i landet.

De seneste uger er der kommet flere udmeldinger om at Kreml vil nægte Jewish Agency at operere i landet. Nu lader det til at være sket, efter Ruslands justitsministerium bad byretten i Moskva om at opløse organisationen, første høring i sagen er berammet til 28. juli.

Israels premierminister ser meget alvorligt på sagen om har derfor sendt en delegation til Moskva, skriver Times of Israel. Den israelske delegation vil bestå af repræsentanter fra premierministerens kontor, udenrigs-, justits- og immigrationsministeriet.

– Det jødiske samfund i Rusland er tæt knyttet til Israel og deres betydning nævnes altid i diplomatiske samtaler med det russiske lederskab. Vi vil fortsætte arbejdet via diplomatiske kanaler for at sikre Jewish Agencys arbejde ikke forhindres, siger Israels premierminister Yair Lapid.

Israelske medier tolker Ruslands aktioner mod Jewish Agency som gengældelse over Israels kritik af Rsualands invation af Ukraine.

Da der nu foregår en juridisk proces, er Jewish Agency er forsigtige i deres kommunikation omkring sagen.

Under Sovjet-tiden blev mange jøder nægtet at immigrere til Israel. Jødern blev også nægtet åben praktisering af deres religion. Jewish Agencys hovedopgave i Rusland er at fremme jødisk indvandring til Israel og styrke båndene mellem Israel og den russisk-jødiske befolkning. Omkring 10.000 russiske jøder er rejst til Israel efter Ruslands invation af Ukraine primo februar.

Nathan Sharansky, tidligere leder i Jewish Agency, sad længe i sovjetiske fangenskab, blandt andet fordi han ville flytte til Israel. I fredags kom han med en bøn til russiske jøder om ikke at udskyde deres planer om at flytte til Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem