Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sender hjelme og veste til Ukraine

Her ses hjelme og veste blive sendt fra Israel til Ukraine, 18. maj 2022. (Foto: Israels forsvarsministerium)
Israel sender 2000 hjelme og 500 veste til redningsmedarbejdere i det krigshærgede land.

Israel har sendt 2000 hjelme og 500 veste til Ukraine. Israels forsvarsministerium har udtalt at udstyret doneres til hjælpearbejdere og civile organisationer, skriver Jerusalem Post.

Israel har tildligere sendt 100 tons nødhjælp til Ukraine. Israel har også drevet et felthospital i landet, hvor 6000 ukrainere blev behandlet. Efter samtale mellem forsvarsminister Benny Gantz og hans ukrainske kollega Oleksii Reznikov blev det aftalt at sende hjelme og veste.

Ifølge israelske medier overvejer Israel også at sende andet forsvarsmateriel, i skrivende stund er andre luftværnsystemer og angrebsvåben ikke aktuelle.

Russlands position i Israels naboland Syrien betyder at Israel af sikkerhedspolitiske årsager har et mindre spillerum end andre lande. Israel er helt afhængig af et samarbeid med Rusland for at kunne gennemføre luftangreb mod iranske mål i Syrien, som leverancer af avancerede våben til den iranske-støttet terrororganisation Hizbollah.

Hvis ikke israelske jagerfly kan operere i det syriske luftrum vil Iran frit kunne sætte sig militært i landet og forsyne deres allierede militser med højteknologiske præcisionsvåben – det vil udgøre en stor risiko for Israels sikkerhed.

For få dage siden blev israelske jagerfly angrebet af det avancerede russiske luftværnsystem S-300 for første gang i Syrien. Ingen israelske jagerfly blev ramt, men angrebet kan være et signal fra Rusland om at de ikke længer kan operere frit i Syrien. Det er i så fald en urovækkende udvikling. Alle S-300 som findes i Syrien opereres af det russiske militær og kan ikke affyres uden deres godkendelse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem