Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

8000 israelere fanget i krigshærget Ukraine

Russiske styrker har indtaget Ukraine. Nu beder israleske myndigheder alle israelere om art forlade landet nu. (Illustrationsfoto: Wikipedia)
Israels Udenrigsministerium til israelere i Ukraine: - Forlad landet nu!

Israels Udenrigsministerium udtaler at de israelere som fortsat befinder sig i Ukrain bør rejse til en grænseovergang vest for landet efter Rusland har indvaderet landet.

Udenrigsministeriet har desuden sendt repræsentanter til flere grænseovergange:

Israel har ignnem flere dage bedt israelske statsborgere om at forlade Ukraine, alligevel menes der fortsat at være omkring 8000 israelere i landet.

Israels integrationsminister Pnina Tamano-Shata, udtaler at Israel står klar til at hjælpe Ukraine med humanitær bistand og tage imod jødiske immigranter som vil flygte fra det krigshærget land.

Omkring 200.000 ukrainere har krav på statsborgerskab i Israel i henhold til Loven om tilbagevending (Hok Hashvut). Israel tilbyder dem som flygter gratis overnatning og mad.

Mange jøder i Ukraine har også søgt tilflugt i deres lokale synagoge. Flere synagoger beskytter sig med sandsække ved vidnuer og døre.

– Der er omkring 20.000 jøder som ringer os nu. Vi klargør synagogen og beskytter vinduerne med sandsække. Det er mange som ikke har noget sted at tage hen, fortæller rabbiner Mendel Moskovitz og tilføjer: – Vi troede ikke at det her ville ske.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem