Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– BDS-tilhængere lader sig trække rundt som får

Jack Lang er tidligere uddannelsesminister fra det franske parti Socialistpartiet og bestyrelsesformand i Arab World Institute i Paris. Lang er frustreret over BDS-tilhængere som vil boykotte Israel. (Foto: AJC1, flickr)
– Jeg er så trist over at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lader sig blive trukket rundt som får bag en tekst, de ikke en gang har tjekket om er sand, siger Jack Lang.

Jack Lang som er tidligere fransk uddannelsesminister og parlamentsmedlem for Socialistpartiet tager kraftig fra BDS. De seneste år har Jack Lang været bestyrelsesformand for Arab World Institute i Paris, hvor det for øjeblikket er en udstilling som hedder «Jøderne fra Orienten». Da dele af udstillingen er udlånt fra Israel Museum og andre institutioner i Israel, har 250 franske, arabiske og internationale intellektuelle mobiliseret til boykot.

I interview til Radio J har Lang fordømt BDS-tilhængernes krav om boykot, Lang tilfgøjer at det er «fuldstændig ude af proportioner og bommer på målet».

– Jeg er så trist over at kvalitetspersoner, forfattere og filosofer, lader sig blive trukket rundt som får bag en tekst, de ikke en gang har tjekket om er sand, fortsætter Lang. Bestyrelsesformanden forsvarer udstillingen og mener at BDS-tilhængerne «forsøger at vende opmærksomheden fra den dybe betydning som udstillingen har – som intet har med en politisk debat at gøre».

Udstillingen er en del af en større serie arrangementer hvor der sættes fokus på Abraham-religionerne i den arabiske verden, skriver The New Arab.

I 2020 indgik Israel de historiske Abraham-aftaler med Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, siden er der stort set kommet daglige nyheder om hvordan forholdet mellem Israel og de førnævnte arabiske lande bliver varmere og varmere samt hvor stor betydning det har for regionens økonomi og forståelse af hvor vigtigt det er at samarbejde med Israel – læs om Abraham-aftalerne HER.

Derudover hører vi nærmest dagligt om flere og flere arabiske lande som begynder at tale med Israel i direkte og indirekte samtaler – det er historisk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem