Den svenske kirke dæmoniserer den jødiske stat på det groveste

Svenska kyrkans kirkemøde skal undersøge om Israel er en apartheidstat.
Fra kirkemødet i Svenske kyrkan 23. november 2021. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Svenska kyrkan (Den svenske kirke) regnes for Sveriges nationalkirke. Under kirkemøde den 23. november vedtog repræsentanterne, med 127 mod 103 stemmer, at undersøge hvorvidt om Israel gør sig skyldig i apartheid. Dermed følger Svenska kyrkan Den norske kirke. I et strategidokument fra Mellomkirkelig råd, 28. april 2021 står blandt andet: «mange advarer om», at Israel «nu har mange fællestræk med en apartheidstat». Senest i maj 2021 slog demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mod Israel «er antisemitiske og bidrager til et fjendtligt billede mod mange jøder».

Karlstads biskop Sören Dalevi var en af mødedeltagerne som protesterede mod forslaget, det samme gjorde Fredrik Sidenvall.

– Vi ser at den stærke venstreorienterede tilgang til Svenska kyrkan fortsætter. Der er et ubegribeligt fokus på staten Israel. Det er helt historieløst og man har helt glemt hvorfor staten Israel blev grundlagt, sagde Sidenvall, ifølge den svenske avis Dagen.

Siden sommeren 2021 har MIFF været aktiv i Sverige, og vi må også advare mod kirkens dæmonisering af Israel der – som vi også har gjort igennem flere år i Norge.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsraelsk politi: – Hizbollah forsøger at oversvømme kriminelle organisationer i Israels arabiske samfund med våben
Næste artikelSe hvad danske medier skrev om Hamas-terrorangrebet der kostede Eliyahu livet
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise