Den svenske kirke dæmoniserer den jødiske stat på det groveste

Svenska kyrkans kirkemøde skal undersøge om Israel er en apartheidstat.

Svenska kyrkan (Den svenske kirke) regnes for Sveriges nationalkirke. Under kirkemøde den 23. november vedtog repræsentanterne, med 127 mod 103 stemmer, at undersøge hvorvidt om Israel gør sig skyldig i apartheid. Dermed følger Svenska kyrkan Den norske kirke. I et strategidokument fra Mellomkirkelig råd, 28. april 2021 står blandt andet: «mange advarer om», at Israel «nu har mange fællestræk med en apartheidstat». Senest i maj 2021 slog demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mod Israel «er antisemitiske og bidrager til et fjendtligt billede mod mange jøder».

Karlstads biskop Sören Dalevi var en af mødedeltagerne som protesterede mod forslaget, det samme gjorde Fredrik Sidenvall.

– Vi ser at den stærke venstreorienterede tilgang til Svenska kyrkan fortsætter. Der er et ubegribeligt fokus på staten Israel. Det er helt historieløst og man har helt glemt hvorfor staten Israel blev grundlagt, sagde Sidenvall, ifølge den svenske avis Dagen.

Siden sommeren 2021 har MIFF været aktiv i Sverige, og vi må også advare mod kirkens dæmonisering af Israel der – som vi også har gjort igennem flere år i Norge.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp