Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Putin: – Håber det gode forhold til Israel fortsætter

Premierminister Naftali Bennett og præsident Vladimir Putin under første møde ansigt til ansigt, Rusland 22. oktober 2021. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Premierminister Bennett har haft første møde med præsident Putin.

Israels premierminister Naftali Bennett besøger i dag Ruslands præsident Vladimir Putin i byen Sochi. Det er første møde ansigt til ansigt mellem de to ledere efter Bennett’s tiltrædselse tidligere i år.


Præsident Putin sagde ved mødets start til premierminister Bennett at de havde «mange problematiske sager at diskutere», men også at der var «mange muligheder for samarbejde – især bekæmpelse af terror», skriver Times of Israel.

Præsident Putin sagde også til Bennett, der tidligere i år overtog posten som Israels premierminister efter Netanyahu havde siddet på posten i 12 år, at han håber og forventer at de gode israelsk-russiske relationer også vil forsætte med den nye regering.

– Jeg håber virkelig at der trods interne politiske magtkampe – noget som er uundgåeligt i ethvert land, at din regering vil føre en politisk kontinuitet i forholdet mellem Rusland og Israel, understregede præsident Putin, som havde et godt forhold til Netanyahu.

– Vi ser jer som sande venner af det jødiske folk, understregede premierminister Bennett over for præsident Putin, og tilføjede samtalerne mellem de to ledere ville dreje sig om situationen i Syrien og hvordan Irans atomprogram kan stoppes.

Af hensyn til Shabbat tiderne måtte premierminister Bennett starte rejsen til Rusland kl. 05.00 i morges, tre timer senere landede han i Rusland og efter 5 timer i landet, rejste han tilbage til Israel for at kunne nå hjem inden Shabbat går ind (jøder som observerer Shabbat holder fri under Shabbat som går ind fredag aften ved solnedgang og varer frem til solnedgang lørdag aften).

– Forholdet mellem Rusland og Israel er af stor betydning for staten Israels udenrigspolitik, det skyldes både Ruslands særlige status i regionen, deres internationale rolle og fordi millioner af russisktalende indbyggere i Israel fungerer som en bro mellem landene, sagde premierminister Bennett inden afrejse.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem