Putin: – Håber det gode forhold til Israel fortsætter

Premierminister Bennett har haft første møde med præsident Putin.
Premierminister Naftali Bennett og præsident Vladimir Putin under første møde ansigt til ansigt, Rusland 22. oktober 2021. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels premierminister Naftali Bennett besøger i dag Ruslands præsident Vladimir Putin i byen Sochi. Det er første møde ansigt til ansigt mellem de to ledere efter Bennett’s tiltrædselse tidligere i år.


Præsident Putin sagde ved mødets start til premierminister Bennett at de havde «mange problematiske sager at diskutere», men også at der var «mange muligheder for samarbejde – især bekæmpelse af terror», skriver Times of Israel.

Præsident Putin sagde også til Bennett, der tidligere i år overtog posten som Israels premierminister efter Netanyahu havde siddet på posten i 12 år, at han håber og forventer at de gode israelsk-russiske relationer også vil forsætte med den nye regering.

– Jeg håber virkelig at der trods interne politiske magtkampe – noget som er uundgåeligt i ethvert land, at din regering vil føre en politisk kontinuitet i forholdet mellem Rusland og Israel, understregede præsident Putin, som havde et godt forhold til Netanyahu.

– Vi ser jer som sande venner af det jødiske folk, understregede premierminister Bennett over for præsident Putin, og tilføjede samtalerne mellem de to ledere ville dreje sig om situationen i Syrien og hvordan Irans atomprogram kan stoppes.

Af hensyn til Shabbat tiderne måtte premierminister Bennett starte rejsen til Rusland kl. 05.00 i morges, tre timer senere landede han i Rusland og efter 5 timer i landet, rejste han tilbage til Israel for at kunne nå hjem inden Shabbat går ind (jøder som observerer Shabbat holder fri under Shabbat som går ind fredag aften ved solnedgang og varer frem til solnedgang lørdag aften).

– Forholdet mellem Rusland og Israel er af stor betydning for staten Israels udenrigspolitik, det skyldes både Ruslands særlige status i regionen, deres internationale rolle og fordi millioner af russisktalende indbyggere i Israel fungerer som en bro mellem landene, sagde premierminister Bennett inden afrejse.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael åbner op for turister efter 20 måneder
Næste artikelDansk jøde risikerede eget liv for at redde flere hundrede jøder til Sverige
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise