Intet andet land end Israel har en højere andel jøder end her

Et af Europas mindste lande har en større jødisk befolkning end Norge.

Jøder udgør omkring fem procent af befolkningen i Monaco. (Foto: James Stringer, flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Moncao er kendt for sine flotte strande, luksuslejligheder og kasinoer. Men det lille land på Frankrigs sydøstlige kyst har også to synagoger og en større jødisk befolkning end Norge med 130 gange så mange indbyggere.

I Danmark lever der omkring 6.000 jøder – læs mere HER.

Omkring to tusind af Monacos 39.000 indbyggere er jøder, og antallet vokser, skriver avisen Times of Israel. Med omkring 5 procent af befolkningen, er Monaco landet med den største andel af jøder udenfor Israel.

I 2017 blev der åbnet en ny luksuriøs synagoge i Monaco. Derudover er der en Chabad-synagoge. Monaco har ikke en jødisk skole, men begge synagoger tilbyder søndagsskoler, hebraiskundervisning og fritidsaktiviteter for børn i skoleferier. De mest religiøse familier sender deres børn til den franske by Nice som ligger omkring 16 kilometer derfra.

Tidligere artikelIsrael, Bahrain og Emiraterne går sammen i kampen mod Hizbollah
Næste artikelMIFF på prestigefyldt liste
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)