Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Intet andet land end Israel har en højere andel jøder end her

Jøder udgør omkring fem procent af befolkningen i Monaco. (Foto: James Stringer, flickr)
Et af Europas mindste lande har en større jødisk befolkning end Norge.

Moncao er kendt for sine flotte strande, luksuslejligheder og kasinoer. Men det lille land på Frankrigs sydøstlige kyst har også to synagoger og en større jødisk befolkning end Norge med 130 gange så mange indbyggere.

I Danmark lever der omkring 6.000 jøder – læs mere HER.

Omkring to tusind af Monacos 39.000 indbyggere er jøder, og antallet vokser, skriver avisen Times of Israel. Med omkring 5 procent af befolkningen, er Monaco landet med den største andel af jøder udenfor Israel.

I 2017 blev der åbnet en ny luksuriøs synagoge i Monaco. Derudover er der en Chabad-synagoge. Monaco har ikke en jødisk skole, men begge synagoger tilbyder søndagsskoler, hebraiskundervisning og fritidsaktiviteter for børn i skoleferier. De mest religiøse familier sender deres børn til den franske by Nice som ligger omkring 16 kilometer derfra.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!