Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Corbyn suspenderet fra Arbejderpartiet efter ny bortforklaring af jødehad

Jeremy Corbyn. (Foto: Andy Miah/Flickr)

Den britiske Ligestillings- og menneskerettighedskommissionen (EHRC) har fundet frem til at Arbejderpartiet brød tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemitisme i partiet i perioden 2015 til 2020 da Jeremy Corbyn var partileder. I de værste tilfælde kan partiets mangelfulde håndtering af antisemitisme blive set på som en accept af antisemitisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post.

I en 130 siders rapport fandt kommissionen frem til, at Arbejderpartiet havde foretaget politisk indblanding i advarselsager om jødehad, ikke havde sørget for tilstrækkelig oplæring af dem som behandlede advarslerne og antisemitisk chikane. Læs også MIFF’s tidligere artikler om Corbyn her.

Efter EHRC’s rapport kom frem i lyset, indrømmede Corbyn at der findes antisemitisme i Arbejderpartiet, «som i resten af samfundet». Men han skrev også at «omfanget af problemet blev dramatisk overdrevet af politiske årsager af vores modstandere indenfor og udenfor partiet samt store dele af medierne».

Efter de udtalelser besluttede det britiske Arbejderpartiet at suspendere Corbyn.

– Det er en skammens dag for Labour. Vi har svigtet det jødiske folk, vores medlemmer, vores tilhængere og den britiske offentlighed, siger den nye partileder Keir Starmer, ifølge NRK.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem