Corbyn suspenderet fra Arbejderpartiet efter ny bortforklaring af jødehad

– Det er en skammens dag for Labour. Vi har svigtet det jødiske folk, vores medlemmer, vores tilhængere og den britiske offentlighed, siger den nye partileder Keir Starmer.
Jeremy Corbyn. (Foto: Andy Miah/Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den britiske Ligestillings- og menneskerettighedskommissionen (EHRC) har fundet frem til at Arbejderpartiet brød tre lovbestemmelser i tilknytning til antisemitisme i partiet i perioden 2015 til 2020 da Jeremy Corbyn var partileder. I de værste tilfælde kan partiets mangelfulde håndtering af antisemitisme blive set på som en accept af antisemitisme, skriver EHRC, ifølge Jerusalem Post.

I en 130 siders rapport fandt kommissionen frem til, at Arbejderpartiet havde foretaget politisk indblanding i advarselsager om jødehad, ikke havde sørget for tilstrækkelig oplæring af dem som behandlede advarslerne og antisemitisk chikane. Læs også MIFF’s tidligere artikler om Corbyn her.

Efter EHRC’s rapport kom frem i lyset, indrømmede Corbyn at der findes antisemitisme i Arbejderpartiet, «som i resten af samfundet». Men han skrev også at «omfanget af problemet blev dramatisk overdrevet af politiske årsager af vores modstandere indenfor og udenfor partiet samt store dele af medierne».

Efter de udtalelser besluttede det britiske Arbejderpartiet at suspendere Corbyn.

– Det er en skammens dag for Labour. Vi har svigtet det jødiske folk, vores medlemmer, vores tilhængere og den britiske offentlighed, siger den nye partileder Keir Starmer, ifølge NRK.

Tidligere artikelNaser Khader: Normalisering i Mellemøsten er historisk – danske mediers tavshed er larmende
Næste artikelNorge vil hjælpe israelere med at blive gift
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)