Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelske El Al fragter flere hundrede tons medicinsk udstyr til Europa

Det israelske flyselskab El Al skal flyve 60 flyvninger med nødhjælp fra Kina til Europa via Israel. (Foto: El Al)
Det israelske flyselskab flyver 60 flyvninger fra Kina til Europa.

Det israelske flyselskab El Al skal flyve 60 flyvninger med medicinsk udstyr fra den kinesiske by Wuhan via Israel til flere større europæiske byer. Det rapporteres af flyselskabet i en pressemeddelelse, skriver Jerusalem Post.

Flyselskabet vil som udgangspunkt flyve 15 ugentlige fragtfly fra Wuhan International Airport til Ben-Gurion Lufthavn i Israel, efterfulgt af ni ugentlige flyvninger til London, tre til Paris og tre til Frankfurt.

Wuhan International Airport åbnede i begyndelsen af ​​april efter at have været lukket i to måneder. Det var i den region Corona-udbruddet begyndte. De har overskud på medicinsk udstyr, som nu fragtes til Europa.

Lasten transporteres af El Als flåde af Dreamliner-fly som hver kan bære ca. 25 ton. Det første fly lander i Ben-Gurion med medicinske masker og beskyttelsesdragter mandag, før turen går til London.

Det israelske flyselskab kæmper økonomisk som følge af pandemien. Næsten alle virksomhedens flere tusinde ansatte er afskediget. Virksomheden har forhandlet med de israelske myndigheder i mere end otte uger om en statsgarantilån på ca. 350 mio. dollars, men forhandlingerne er ikke på plads endnu. For at få en sådan garanti vil El Al sandsynligvis være nødt til at skære ned på op mod 1.600 af virksomhedens 6500 ansatte.

https://www.facebook.com/ELALGlobal/posts/2920774008009972Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem