Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

To dræbte under skyderi mod synagogen i Tyskland (opdateret)

To mennesker er blevet dræbt uden for en synagoge i Tyskland under Yom Kippur. (Foto: Skærmdump fra Twitter)
Mindst to dræbt og flere sårede efter et angreb mod synagoge under Yom Kippur.

Politiet i den tyske by Halle har skrevet på Twitter, at flere skud blev affyret uden for en synagoge i byen. Ifølge flere medier skal mindst to mennesker være blevet dræbt og flere er såret. Skyderiet er fundet sted under Yom Kippur, som er jødernes mest hellige dag.

Ud over brugen af ​​skydevåben i synagogen er en håndgranat også blevet kastet mod den jødiske gravplads i nærheden.

Ifølge den tyske avis Bild er der flere gerningsmænd. De skal være flygtet fra stedet i en bil efter angrebet. Politiet beder folk i området om at blive indendørs.

Angrebet mod synagogen finder sted få dage efter, at en syrisk flygtning forsøgte at løbe ind i en synagoge i Berlin bevæbnet med en kniv, mens han råbte “Allahu Akbar” og “fuck Israel”. Syreren blev frigivet efter kort tid.

Opdatering d. 9 oktober kl 18:30.
Gerningsmændene forsøgte at trænge ind i synagogen, en tyrkisk restaurant i nærheden var muligvis også et mål, to ofre i kritisk tilstand, skriver Times of Israel.

Politiets talsmand har fortalt til BBC, at en kvinde blev skudt og dræbt i nærheden af synagogen og en mand blev dræbt i en kebabrestaurant.

Max Privorotzki, lederen af det jødiske samfund i Halle, fortalte Spiegel Online, at gerningsmændene tilsyneladende havde forsøgt at komme ind i synagogen i Paulus-distriktet, men at sikkerhedsforanstaltninger på stedet hjalp med at “modstå angrebet.”

Han tilføjede, at mellem 70 og 80 mennesker var i synagogen på det tidspunkt.

En mistænkt blev fanget, poltiet søger efter flere gerningsmænd. Sikkerheden er skærpet ved synagoger i andre østtyske byer. Halle har været i undtagelsestilstand.

”Tidlige indikationer viser, at to mennesker blev dræbt i Halle. Flere skud blev affyret,” sagde politiet på Twitter og opfordrede indbyggerne i området til at forblive indendørs.

Politiet sagde, at ”gerningsmændene flygtede i en bil,” senere tilføjede politiet, at en mistænkt var blevet fanget.

Ifølge Reuters har embedsmænd udtalt, at to mistænkte flygtede i en kapret bil.

Politiet sagde, at der også blev skudt i byen Landsberg, som ligger ca. 15 kilometer fra Halle. Det er endnu uklart, om de to skudepisoder har noget med hinanden at gøre.

Anklagerne mod terror bekræftede, at de har overtaget sagen på grund af “sagens særlige betydning”, som de sagde involverede “voldelige handlinger, der påvirker Forbundsrepublikken Tysklands indenrigssikkerhed.”

Conrad Roessler fortalte til nyhedskanalen NTV, at han var i en tyrkisk restaurant omkring 600 meter væk fra synagogen, da ”en mand iført en hjelm og militæruniform” kastede en håndgranat.

”Granaten ramte døren og eksploderede,” fortalte han.

”Gerningsmanden skød mindst én gang inde i restauranten, manden bag mig skal være død. Jeg gemte mig på toilettet og låste døren.”

Politiet ville ikke bekræfte detaljerne og sagde kun, at der også var kebab-restauranter og kirker i det område, hvor skyderiet fandt sted.

Et ikke-godkendt videoklip, har cirkuleret i tyske medier. Klippet viser en mand der bærer en hjelm, han stiger ud af en bil og affyre flere skud i luften.

”Det er frygtelige nyheder fra Halle, og jeg håber meget, at politiet fanger gerningsmanden eller gerningsmændene så hurtigt som muligt, så ingen anden person vil være i fare,” sagde kansler Angela Merkels talsmand Steffen Seibert under en nyhedskonference.


Sagen opdateres løbende.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem