Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Halvdelen af israelerne er bange for at møde antisemitisme på ferien

En israelsk fodboldfan chikaneres af en gruppe tunesiske fodboldfans under VM i fodbold i Rusland i 2018 (Foto: Skærmdump)
Næsten alle israelere mener europæiske jøder burde emigrere til Israel.

En spørgeundersøgelse bestilt af Konferencen af europæiske rabbinere viser at 49% af israelerne er bange for at blive mødt med antisemitisme når de rejser på ferie i udlandet. 502 israelere har deltaget i undersøgelsen, som handlede om den øgede antisemitisme i Europa, skriver avisen Israel Hayom.

Undersøgelsen viste også at 71% af israelerne mener at europæiske jøder ikke er trygge i deres hjemland. Kun 29% mener europæiske jøder er trygge.

Næsten alle israelerne – hele 91% – mener europæiske jøder burde lave aliyah – emigrere til Israel. Kun 9% mener de europæiske jøder burde blive hvor de er. Lige så mange af de adspurgte – 91% – svarer at de antisemitiske hændelser i Europa er en sag som optager dem.

På spørgsmålet om den israelske regering gør nok for de europæiske jøder svarede kun 22% at de mener Jerusalem gør nok. 48% mente at europæiske jøder til en vis grad fik hjælp mens 30% mente at der ikke blev gjort nok.

– De antisemitiske hændelser i hele Europa er utålelige og en smertefuld påmindelse om de mørke hændelser i forrige århundre. De angriber Europas frihed og værdier, siger Pinchas Goldschmidt, præsidenten i Konferencen for europæiske rabbinere og overrabbiner i Moskva, som håber jødernes situation i Europa får opmærksomhed i den israelske valgkamp.

– Jeg opfordrer den israelske regering og kandidaterne som er på valg til at konsolidere en bred strategi for at komme op med en handlingsplan.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem