Læreren nægtede eleven at holde foredrag til forsvar af Israel

I stedet for at kæmpe for ytringsfrihed bøjede læreren af for press fra pøbelen i klassen. (Skærmdump fra SVT)
I stedet for at kæmpe for ytringsfrihed bøjede læreren af for press fra pøbelen i klassen. (Skærmdump fra SVT)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den 18. april rapporterede SVT: “Anna, en elev på et gymnasium i Göteborg, skulle holde en tale i skolen. Hun ønskede at tale om konflikten mellem Israel og Palæstina. Det forårsagede så negative reaktioner på skolen, at lærerne forsøgte at stoppe Annas forestilling.”

Det tema, som Anna (SVT har anonymiseret hende) havde angivet, var “Israel-Palæstina-konflikten, for Israel”. Efter en strøm af negative reaktioner fra andre elever blev Anna indkaldt til et møde og bedt om at ændre emne. “Stemningen i klassen er så ked af det,” forklarede læreren.

SVT var sammen med Anna, da hun ringede til læreren og bad om at skifte emnet.

Okay, hvis du vil give foredraget, ved du, hvordan man reagerer. Du ved hvordan de har reageret, før du giver foredraget. Tænk over det, forstår du? De kommer til at hakke på dig, siger læreren.

I første omgang havde læreren støtte fra rektor til at nægte Anna lov til at holde det foredrag, hun ville. Men da SVT kontaktede rektor indrømmede, havde hun begået en fejltagelse.

– Forstår du, at det er et demokratisk problem, at eleverne oplever at blive nægtet frit udtryk? spørger journalisten.

– Ja, jeg forstår helt sikkert, svarer rektor.

– Men du gjorde ikke noget, da du hørte om det?

– Nej, det gjorde jeg ikke. Ikke på det tidspunkt, svarer rektor.

Dagen efter, at SVT tog sagen op, fik Anna en ny besked: Hun får lov til at holde foredraget.

Hurra for Anna og hurra for SVT!

Skam over læreren og den rektor, der lod sig presse af pøblen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)