Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Se første rangering af hvordan danske partier stemte om Israel i EU-Parlamentet

European Coalition for Israel (ECI) har foretaget første rangering af støtten til Israel blandt EU-Parlamentets politiske partier. Se hvor de danske partier ligger i undersøgelsen. (Foto: Skærmdump, https://www.ec4i.org/israel-ranking-2023/)
Hvilket dansk parti er mest Israel-venlig og hvilket er mindst Israel-venlig i EU? Se svaret i historisk første rangering.

Den 25. april publicerede European Coalition for Israel (ECI) sin første rangering af hvor høj eller lav Israel-støtten er blandt de politiske partier i EU-Parlamentet. Undersøgelsen blev gennemført i 2019 – 2022, og materialet blev gennemgået af EU-Matrix.

Hensigten med undersøgelsen er at danne et reelt billede af, hvordan EU-Parlamentet ser på Israel. Undersøgelsen viser at der ikke er én Israel-holdning EU-Parlamentet – virkeligheden er mere kompleks.

Undersøgelsen viser også at holdningerne til Israel mellem de store politiske grupper og internt i grupperne er meget forskellige.

I undersøgelsen er 71 afstemninger i EU-Parlamentet blevet gennemgået for hvert parti – stemte partiet for eller imod Israel? En scoring på 100 point betyder at partiet altid har stemt for Israel, mens 0 point betyder at partiet aldrig har stemt for Israel.

Skærmdump: https://www.ec4i.org/israel-ranking-2023/


Hvordan ser det ud med de danske partiers rangering?

Dansk Folkeparti, 87,69 point
Det Konservative Folkeparti, 62,22 point
Venstre, Danmarks liberale parti, 50,37 point
Det Radikale Venstre, 37,27
Socialdemokratiet, 22,22
Socialistik Folkeparti, 14,58
Enhedslisten, 6,03
* Mød de danske EU-parlamentarikere her.

Undersøglsen viser også at det mest Israel-venlige parti i EU-parlamentet er det tyske parti Deutsche Zentrumspartei med 100 point. Mens det mindst Israel-venlige parti er det spanske parti PODEMOS med 0 point.

Skærmdump: https://www.ec4i.org/israel-ranking-2023/

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem