Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Udenrigsministeren: – Vi kan se udfordringerne med Durban IV som MIFF peger på

MIFF deltog i Teams-møde med udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide, 16. september 2021. (Skæmdump)
Norges udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide vil fortsat ikke svare på hvorvidt Norge deltager i Durban IV-konferencen næste uge.

Den 16. september arrangerede Norges Udenrigsministerium møde «om norske prioriteter under FNs 76. generalforsamling» for norske organisationer. MIFF deltog og stillede nedenstående spørgsmål til udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Conrad Myrland, daglig leder MIFF:

«Tak for invitation og de bedste ønsker til generalforsamlingen.
Den 22. september afholdes højniveaumøde som markerer at det er 20 år siden Durbankonferencen. Præsident Macron har udtalt at Frankrig ikke vil deltage grundet «en historie af antisemitiske udtalelser» ved den slags konferencer.

I august svarede UD at Norge er i tæt dialog med andre lande om hvorvidt vi skal deltage eller ej. På det tidspunkt havde USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig samt 8 andre demokratier allerede meddelt at de ikke ville deltage. I løbet af september meddelte Italien, New Zealand, Grækenland, Kroatien, Slovakiet, Slovenien at de heller ikke vil deltage.

Når så mange lande kan se at Durban IV-konferencen kan misbruges til antisemitisk propaganda, hvorfor vil Norge så ikke også sige klart nej til at deltage?»

Udenrigsminister Ine Marie Eriksen Søreide:

«Vi er på nuværende tidspunkt i dialog med andre lande, blandt dem også nærtstående nordiske lande om hvordan de planlægger at agere. Det er jo på mange måder et dilemma. Vi har under normale omstændigheder ikke specielt stor tiltro til boykot som et virkemiddel, men samtidig så ser også vi de udfordringer som Conrad Myrland peger på, og at flere lande lande vælger ikke at deltage på forskellige niveauer. Men det er som så meget andet under højniveauugen work in progress, hvor vi har god dialog med nærtstående lande for at vurdere hvad vi i fællesskab gøre og hvordan vi i fællesskab stiller os til det.»

Tidligere på måneden underskrev udenrigsministerens partikollega, stortingsrepræsentant Ingjerd Schou, krav om stop af diskriminering af Israel i FN.

MIFF er aktiv i fire af de fem nordiske lande. Grafikken herunder har MIFF spredt på sociale medier på norsk, dansk, svensk og islandsk.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem