Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Læs hvorfor hun har meldt sig ud af Redd Barna

Palæstinensiske børn bliver oplært i at se en fremtid for sig uden Israel. (Foto: Amre, Flickr)
- Eftersom de ikke-trængende har førsteprioritet hos jer vil jeg ikke støtte jer mere, skriver det tidlgiere Redd Barna medlem
    Norske Redd Barna (Red Barnet) publicerede for nyligt en tolv siders rapport med anklager mod Israel i deres blad uden, at en eneste israelsk talsperson kom til orde.

MIFF publiserede en længere faktatjek på baggrund af Redd Barnas rapport d. 18 marts
(se også link nederst i artiklen)

Et større antal mindreårige er blevet dræbt eller handicappet for livet under “Great Return March”. MIFF skrev d. 19 marts om, at det ikke forhindrede Redd Barna og Norges Handicapforbund i at fejre etårsdagen d. 30. marts.
(se også link nederst i artiklen)

Samme dag sendte et Redd Barna medlem nedenstående udmelding til organsitationen. MIFF gengiver medlemts udmelding og Redd Barnas svar.

 

Udmeldelsen er forkortet MIFF af hensyn til læsevenligheden.

 

Hej Redd Barna.

Jeg melder mig hermed ud af organisationen.

Grunden hertil er, at generalsekretæren havde sin første rejse til Palæstina og at det meste af jeres blad er fyldt med dæmonisering af Israel og udokumenterede historier samtidigt med, at massevis af børn i hele verden lever i våde og kolde telte, mangler mad og tøj, udsultes af egne ledere, udsættes for misbrug, voldtages osv. De burde være de første som fik besøg, dem som kun kan drømme om at have bare lidt af det, som de palæstinensiske børn har.

Det burde også fremgå meget tydeligt, at mange palæstinensiske børn udnyttes af både forældre, lærere og ledere til at gå foran ved optøjerne. Det er noget som jeg følger meget nøje og som jeg har set – også på video. Jeg ved godt at de ikke har det helt let, men i forhold til mange andre børn har de det faktisk ret godt. I burde faktisk fremhæve at det er deres egne som egentligt er problemet, ikke Israel.

Der er også mange Israelske børn som har det svært, mange kæmper med traumer, mange har mistet deres far eller mor til terror. Også her i weekenden [18. marts] mistede tolv børn deres far. Og sådan er det i mange lande, men I er altså mere optaget af at dæmonisere Israel og dermed også det jødiske folk.

Gaza er ikke besat som I skriver. De få hundrede jøder som bor i Hebron kan kun være der, hvor de bor, de har ikke lov at bevæge sig ind i arabiske områder. Og de bor i jødisk byggede huse. Tilladelsen fik de i Oslo-aftalen. Oslo-aftalen gælder også for område C og B på Vestbredden, hvor Israel skal have fuld kontrol i C og militær kontrol i B.

Bosættelserne er lovlige – Israel ikke har [tvangs-]bosat nogen der, menneskerne som bor dér har bosat sig frivilligt. Når det gælder Gaza så trak Israel sig ud med samtlige jøder i 2005 (tror jeg det var), men sammen med Egypten har de indført fuld blokade. Selv om de har blokade, leveres det dagligt flere hundrede lastbiler med forsyninger til striben. Hamas konfiskerer måske noget af det, specielt alt som kan bruges til terroraktioner. Der er restriktioner på enkelte byggematerialer som kan bruges til våbenproduktion. Alt det burde I vide, og hvis I ved det burde I oplyse om det.

Desværre gør I ikke det og eftersom dem som har det værre ikke er jeres førsteprioritet vil jeg ikke støtte jer mere. Jeg vil finde en neutral organisation, der ikke skuffer.

Tak fra mig!

 

Svaret fra Redd Barna

Tak for at du har taget kontakt til os i Redd Barna.

Dit medlemskab hos Redd Barna er slettet i dag.

I Redd Barna lytter vi og har respekt for andres synspunkter. Denne gang valgte vi at give de palæstinensiske børn en stemme. Israel/Palæstina-konflikten er skabt af voksne, og den rammer børnene hårdt.

Redd Barnas eneste forpligtelse er børn som lider. Vi hjælper børn der, hvor vi får adgang til det uden at tage hensyn til hvem de voksne støtter. Vi gør vores yderste hver eneste dag for at hjælpe palæstinensiske børn som lever i en desperat situation. Vi har aldrig sagt at vi støtter boykot.

Det vi har sagt er at vi altid er på børnenes side. Uanset hvor de kommer fra. Vi har også tidligere haft projekter for sårbare israelske barn. Men Israel har et godt sundhedsvæsen som er i stand til at tage sig af sine egne børn, og de har kun i lille grad haft behov for vores støtte.

Vi vil gerne benytte anledningen til at takke for din støtte til vores arbejde for børn. Som Redd Barna medlem har du været med til at hjælpe nogle af de børn som har mest brug for det. Støtten er gået til uddannelse, beskyttelse og nødhjælp. Vi håber vi får muligheden for at byde dig velkommen tilbage på et senere tidspunkt.

På vegne af børnene – Tusind tak!

 

Redd Barna fra faktafeil og ensidighet

 

Redd Barna og Norges Handikapforbund skal marsjere i støtte til voldelige angrep mot Israel

 

 

 

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem