Ukraines ambassadør i Israel Yevgen Korniychuk under pressekonference i Tel Aviv 7. marts 2022. (Foto: Flash90)

– Bennetts mægling mere værd end våben

Siger Ukraines ambassadør i Israel, Yevgen Korniychuk.

Ukraine værdsætter at Israels premierminister Naftali Bennett forsøger at mægle med Rusland, siger Ukraines ambassadør i Israel, Yevgen Korniychuk. Premierminister Bennett afbrød Shabbat for at mødes med præsident Putin i Moskva.

– Tusind tak for fredsarbejdet. Det er uvurderligt for os. Det er meget vigtigere end salg af våben og ammunition, siger Korniychuk.

Ambassadøren understreger at Ukraine fortsat gerne vil have udenlandsk våbenhjælp, men de forstår hvorfor Israel ikke sender våben, skriver Jerusalem Post.

Israel har fordømt Ruslands invasion og stillet sig på Ukraines side, men har forholdt sig mere neutralt end flere vestlige lande.

Israel er fuldstændig afhængig af Ruslands velvilje når det gælder Israels operationer i Syrien. Rusland har en meget stærk tilstedeværelse i Syrien med flybaser, militære- og antiluftskyts, alligevel har Rusland givet Israel mulighed for at opererer mod iransk våbenproduktion og våbenleverencer til iransk-støttede terrorgrupper.

Hvis Rusland nægter Israel at gennemføre operationer i Syrien, vil det medfører en meget stor sikkerhedsrisiko for Israel.

Den omstændighed at Israel har et godt forhold til både Rusland og Ukraine, gør Israel til en oplagt fredsmægler mellem parterne.

– Jerusalem er et muligt sted for forhandlinger og møder på højeste niveau, siger Ukraines ambassadør i Israel og tilføjer at Ukraine ser på Israel som en ven.

Der er ikke sluppet ret mange informationer ud om hvad samtalerne mellem Bennett og Putin har ført til. Israels premierminister rejste direkte fra Moskva til Tyskland for at møde kansler Olaf Scholz.

Ukraines ambassadør forstår hvorfor Israel ikke kan sende våben, ambassadøren håber at Israel vil sende beskyttelsesudstyr som eksempelvis hjelme og beskyttelsesveste. Ambassadøren takkede også Israel for at sende et felthospital og 100 tons nødhjælp til Ukraine.

Ambassadøren takkede også for hjælpen fra det israelske folk.

– Vi er dybt imponert over støtten fra det israelske folk. I løbet af de seneste to uger er de kommet dag og nat til det ukrainske kulturcenter med det de kan for at støtte ukrainerne, siger ambassadøren.

Premierminister Naftali Bennett og Israels minister for Aliyah tog personligt imod jødiske flygtninge fra Ukraine. (Foto: Flash90)
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp