Endnu en historisk dag i Mellemøsten! Israelsk-amerikansk delegation er netop vej på til Marokko for at underskrive de indledende dokmenter som vil fører til normalisering mellem Israel og Marokko. (Foto: @GonenYonatan, via Twitter)

– Historie skrives for øjnene af os

Seniorrådgiver i Det Hvide Hus Jared Kushner og Israels nationale sikkerhedsrådgiver Meir Ben-Shabbat tog historiske skridt da de steg ombord på den første El Al-flyvning fra Israel til Marokko for at underskrive de indledende dokumenter som vil fører til normaliseringsaftale mellem Israel og Marokko, skriver avisen Jerusalem Post.

– Den stat, vi har levet i de sidste 75 år hvor jøder og muslimer er blevet adskilt, er ikke en naturlig tilstand. Jøder og muslimer har en lang historie med at leve sammen i regionen, sagde Kushner inden han steg ombord på El Al flyet til Marokko.

– Det, vi ser nu er en genoprettelse af den norm og til et sted hvor vi kan har den forståelse – det vil bringe os til et langt mere fredeligt Mellemøsten og en meget mere fredelig verden. Forhåbentlig vil det bane vejen for en varm fred mellem Israel og Marokko, sagde Kushner.

Der skrives historie for øjnene af os, sagde Meir Ben Shabbat.

Den første direkte flyvning fra Tel Aviv til Rabat fløj i dag fra Ben-Gurion lufthavn. Ombord er en delegation ledet af Kushner og Ben-Shabbat. De vil fremme den israelsk-marokkanske normaliseringsaftale mæglet på plads af USA.

I Rabat forventes den amerikanske- israelske delegation at underskrive de første dokumenter som er en del af normaliseringsaftalen mellem Israel og Marokko, annonceret tidligere på måneden. Læs mere om aftalen HER.

Marokko er det fjerde arabiske land som har normaliseret deres forbindelser med Israel under de amerikansk mæglede Abrahamaftaler. Emiraterne og Bahrain har ratificeret deres aftaler med Israel. Sudan og Marokko har udsendt erklæringer.

Læs mere om Abrahamaftalerne HER.
Læs mere om Israels normaliseringsaftale med Sudan HER.Facebook
Twitter
Email
WhatsApp