94% af palæstinenserne afviser Trumps fredsplan

Hele 64% ønsker at vende tilbage til væbnet kamp mod Israel.
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Hele 94 procent af palæstinenserne afviser Trump-administrationens fredsplan, ifølge en spørgeundersøgelse gennemført af Palestinian Center for Policy and Survey Research. Det er første gang palæstinenserne bliver spurgt om hvad de mener om fredsplanen siden den blev offentliggjort, skriver Israel Hayom.

-Jeg tror ikke vi nogensinde tidligere har set en så stærk enighed blandt palæstinenserne, siger Khalil Shikaki, som står bag undersøgelsen.

Meningsmålingen viser også at støtten til to-statsløsningen er rekordlav blandt palæstinenserne. Kun 39% er for en to-statsløsning, mens 59% er imod. Derimod er støtten til en enstatsløsning, som både israelske og palæstinensiske ledere i lang tid har afvist, steget kraftigt fra 28% i december til 37% i dag.

64% af palæstinenserne har svaret at de foretrækker at vende tilbage til væbnet kamp som et svar på fredsplanen. Shikaki siger forrige gang støtten til væbnet kamp var lige så høj var under Anden Intifada fra 2000 til 2005.

-På alle spørgsmål hvor vold nævnes ser vi en stigende støtte, en betydelig stigning, siger han. Undersøgelsen har en fejlmargin på 3 procent.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel– Dobbeltstandard mod Israel er eksempel på antisemitisme
Næste artikelIsrael reagerer kraftigt på FN’s sortliste
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise