94% af palæstinenserne afviser Trumps fredsplan

Hele 64% ønsker at vende tilbage til væbnet kamp mod Israel.

Hele 94 procent af palæstinenserne afviser Trump-administrationens fredsplan, ifølge en spørgeundersøgelse gennemført af Palestinian Center for Policy and Survey Research. Det er første gang palæstinenserne bliver spurgt om hvad de mener om fredsplanen siden den blev offentliggjort, skriver Israel Hayom.

-Jeg tror ikke vi nogensinde tidligere har set en så stærk enighed blandt palæstinenserne, siger Khalil Shikaki, som står bag undersøgelsen.

Meningsmålingen viser også at støtten til to-statsløsningen er rekordlav blandt palæstinenserne. Kun 39% er for en to-statsløsning, mens 59% er imod. Derimod er støtten til en enstatsløsning, som både israelske og palæstinensiske ledere i lang tid har afvist, steget kraftigt fra 28% i december til 37% i dag.

64% af palæstinenserne har svaret at de foretrækker at vende tilbage til væbnet kamp som et svar på fredsplanen. Shikaki siger forrige gang støtten til væbnet kamp var lige så høj var under Anden Intifada fra 2000 til 2005.

-På alle spørgsmål hvor vold nævnes ser vi en stigende støtte, en betydelig stigning, siger han. Undersøgelsen har en fejlmargin på 3 procent.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp