Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Dette kan være palæstinensernes sidste chance for at få en stat

Donald Trump præsenterede sin fredsplan tirsdag aften. Benjamin Netanyahu var til stede. (Foto: Kobi / Gideon Flickr)
Donald Trump præsenterede tirsdag aften sin fredsplan i Det Hvide Hus.

Den amerikanske præsident Donald Trump præsenterede tirsdag aften dansk tid sin plan for fred mellem Israel og palæstinenserne. Planen inkluderer oprettelsen af ​​en palæstinensisk stat på Vestbredden. Den palæstinensiske stat vil få dele af Øst-Jerusalem som hovedstad. Samtidig anerkender USA israelsk suverænitet over de fleste bosættelser på Vestbredden.

-Jeg har sendt et brev til præsident Abbas hvori jeg har forklaret at det territorium der holdes til hans nye stat vil forblive åbent i fire år. Tiden kan palæstinenserne bruge til at studere aftalen, forhandle med Israel, og opfylde kriterierne for at blive selvstyre, og blive en virkelig uafhængig og vidunderlig stat, sagde Trump da planen blev præsenteret i Det Hvide Hus.

Den palæstinensiske ledelse afviste planen allerede før den blev præsenteret, men Trump håber de vil ombestemme sig og komme til forhandlingsbordet. Trump sagde endvidere at det kunne være palæstinensernes sidste chance for at få deres egen stat.

-Dette kan være den sidste chance de får for at få deres egen uafhængige stat, sagde Trump som samtidigt nævnte de kriterier palæstinenserne skal opfylde for at få deres egen stat. Hamas skal blandt andet afvæbnes og Gazastriben skal demilitariseres.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu var til stede under præsentationen af ​​fredsplanen. Han mener at USAs præsident har fremlagt en god fredsplan.

-Trump har banet vejen for en strålende fremtid for israelere, palæstinensere og hele regionen, sagde Netanyahu ved pressekonferencen.

Han mener at denne plan er mere realistisk end tidligere fredsplaner.

-De andre mislykkedes fordi de ikke fandt den rette balance mellem Israels sikkerhedsbehov og palæstinensernes ønske om deres egen stat, forklarede han.

Sagen opdateres.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem