Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Trumps fredsplan er lige rundt om hjørnet

Den amerikanske præsident Donald Trump har inviteret Benjamin Netanyahu og Benny Gantz til Det Hvide Hus i forbindelse med offentliggørelse af den kommende fredsplan. Billedet er fra Netanyahus besøg hos Trump og Det Hvide Hus i 2017. (Foto: Avi Ohayon / Flickr)
Benjamin Netanyahu og Benny Gantz besøger Det Hvide Hus.

Den længe ventede fredsplan fra ​​præsident Donald Trumps administration burde være lige rundt om hjørnet. Under et møde med journalister siger Trump at fredsplanen sandsynligvis vil blive offentliggjort inden for de kommende par dage, skriver Times of Israel.

-Det er en fantastisk plan. Det er en plan der virkelig vil fungere, fortalte Trump til journalister ombord på præsidentflyet Air Force One på vej til et møde.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu og hans politiske rival Benny Gantz er begge inviteret til Det Hvide Hus i næste uge for at møde Trump.

-Begge ønsker at gennemføre planen. De vil se fred. Israel ønsker fred, palæstinenserne ønsker fred. Alle ønsker fred, men ikke alle vil sige det.

Trump fortalte endvidere at hans administration har været i kontakt med palæstinenserne, som har afvist fredsplanen allerede før den blev offentliggjort. Alligevel tror præsidenten på at palæstinenserne vil blive tilfredse med slutresultatet.

-Vi har talt med dem, men vi vil tale med dem igen inden for kort tid. Og de har meget incitament til at gøre det. De vil sikkert reagere negativt i starten, men planen er faktisk meget positiv for dem, siger han.

Der har været mange spekulationer om indholdet af planen, men intet er blevet offentliggjort endnu. Trump siger at planen sandsynligvis vil blive offentliggjort før mødet med Gantz og Netanyahu i Det Hvide Hus førstkommende tirsdag.

Ifølge den israelske tv-kanal Channel 12 vil fredsplanen, som Trump har kaldt “århundredets aftale”, betyde israelsk suverænitet over Jerusalem og over 100 bosættelser. En palæstinensisk stat vil blive oprettet under forudsætning af at terrorgruppen Hamas nedlægger sine våben og at palæstinenserne anerkender Israel som en jødisk stat med Jerusalem som hovedstad.

Netanyahu i samtaler med den amerikanske vicepræsident Mike Pence i Jerusalem den 23. januar 2020. (Foto: Flickr)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem