Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Det palæstinensiske selvstyre skal udvides, men ikke på bekostning af Israels sikkerhed

USAs ambassadør i Israel, David Friedman (Foto: Skræmdump fra YouTube)
David Friedman siger, at Israels mulighed for at tage risici er ændret på grund af det ændrede trusselsbillede.

Tirsdag d. 30 juli blev USAs ambassadør i Israel, David Friedman interviewet af Christiane Amanpour for CNN.

-Vi tror på palæstinensisk selvstændighed og palæstinensisk civilt selvstyre. Vi mener også, at selvstyret bør udvides, men ikke på bekostning af Israels sikkerhed, sagde Friedman i interviewet.

Ambassadøren sagde, at den amerikanske administration ønsker at styrke de palæstinensiske institutioner, der er nødvendige for at danne en stat.

-For at skabe en politisk løsning har du brug for politiske institutioner. Du har brug for en gennemsigtig økonomi. Du har brug for en retsstat. Du har brug for frihededer – pressefrihed. Du har brug for et retssystem. Der skal også være en ende på den palæstinensiske rigdom, der [kun] koncentrerer sig om den politiske elite, sagde Friedman.

-Det sidste verden har brug for er en mislykket palæstinensisk stat mellem Jordan og Israel. Og den palæstinensiske regering er meget svag. De har ingen svar på, hvad der skal ske med Hamas. De overlader problemet til Israel… Det, vi ikke kan lade ske, er, at palæstinenserne får selvstændighed og kort efter bliver en mislykket stat, der kontrolleres af Hamas, Hezbollah, ISIS eller al-Qaida. Der er en eksistentiel trussel mod Israel. Der er en eksistentiel trussel mod Jordan. Det må simpelthen ikke ske, sagde Friedman.

-Sikkerhedsudfordringerne er overvældende. Verden har ændret sig meget de seneste 10-15 år. Sidst der blev gjort alvorlige forsøg på at skabe fred, var Gaza ikke en trussel mod Israel, Libanon var meget mindre truende, Syrien var ikke den katastrofe som det er tilfældet nu, Irak var mindre truende og Iran var meget mindre truende mod Israel. Så Israels evne til at tage risici har ændret sig. Omstændighederne har ændret sig, og vi er nødt til at udvikle en plan for 2019, sagde Friedman.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem