Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels justitsminister til Luxembourgs premierminister: Du undgår os, men ikke Iran?

Til højre ses Israels justitsminister Amir Ohana. (Foto: Boaz Guttman, flickr.com)
Premierminister Xavier Bettel undgår Israels ambassadørs afskedsreception i protest over undervisningsminister Rafi Peretz kommentarer om omvendelsesterapi mod homoseksualitet. Israels justitsminister kalder beslutningen for dobbeltstandard.


Israels justitsminister Amir Ohana har protesteret over premierministerens beslutning om at boykotte afskedsmiddagen for den israelske ambassadør, skriver Times of Israel.

Premierminister Xavier Bettel, som selv er homoseksuel, sagde at han gjorde det i protest over den israelske undervisningsministers kommentarer om at støtte en praksis med “omvendelsesterapi” for homoseksuelle.

Ohana er også homoseksuel og han bemærkede, at Rabbi Rafi Peretz ‘kommentarer blev “afvist og stærkt fordømt af mange” – også af premierminister Benjamin Netanyahu. Ohana undrede sig over, at Bettel ikke protesterede over lederne i Iran. Iran er berygtet for sine hårde straffe mod homoseksuelle – lige fra piskeslag til henrettelser.

Ohana bragte et billede af Bettel, hvor han ses give hånd til den iranske udenrigsminister Mohammed Javad Zarif. Ohana spurgte om Bettel er “klar over, hvordan omvendelsesterapi ser ud i Den Islamiske Republik Iran”.

Ohana bragte også en nyhedsrapport, hvori Zarif forsvarede Irans dødsstraf for homoseksualitet.

Ifølge Channel 12, informerede Bettel den afgående kvindelige israelske ambassadør Simona Frankel om, at trods hans personlige respekt for hende, kunne han ikke deltage ved en officiel israelsk begivenhed, så længe en minister åbent støtter homoseksuel omvendelsesterapi.

Bettel anses for at være en ven af Israel og har besøgt den jødiske stat to gange de seneste år.

Luxembourgs premierminister Xavier Bettel. (Foto: Martin Schulz, flickr.com)

I et interview til israelsk TV, sagde Peretz han havde henvist religiøse homoseksuelle til “terapi”. Psykologer anser terapien for at være farlig og skadelig for den psykiske sundhed hos dem, som gennemgår den.

Israels undervisningsminister Rafi Peretz. (Foto: Yeshiva University)

Peretz blev sat i rette for sine kommentarer – både af Netanyahu og flere ministre. Et stort antal medlemmer af oppositionen har desuden krævet hans afgang.

Peretz hævdede senere, at hans bemærkninger var blevet misforstået og fejlfortolket, og præciserede, at når “elever kontaktede mig og bad om vejledning, henviste jeg dem efter anmodning til fagfolk og så at det var muligt”, men “Jeg sagde ikke, at jeg støttede omvendelsesterapi. ”

I Iran er homoseksualitet et tabu. Homoseksuelle og lesbiske i Iran risikere at blive pisket eller henrettet, hvis de bliver dømt.

Menneskerettighedsgrupper vurderer, at over 4.000 homoseksuelle er blevet henrettet i Iran siden Den iranske revolution i 1979.

Iran anerkender imidlertid transkønnede personer. Grundlæggeren af det shiitiske teokrati – ayatollah Ruhollah Khomeini, udstedte for 30 år siden et religiøst dekret (fatwa), hvori han bad om respekt for transkønnede personer. Fatwaen har bannet vejen for støtte til kønskifte kirurgi. Alligevel forbliver transkønnede personer stort set udstødt af det iranske samfund.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem