Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PA har løsladt forretningsmand arresteret for at deltage ved konferencen i Bahrain

PAs hovedkvarter. (Foto: Voovi, flickr.com)
Saleh Abu Mayala - en af ​​flere palæstinensiske forretningsmænd som trodsede boykotten af konferencen er løsladt.

De palæstinensiske myndigheder har frigivet en palæstinensisk forretningsmand fra Vestbredden – anholdt efter at have deltaget ved konferencen i Bahrain med fokus på den palæstinensiske økonomi, fortalte en kilde til familien søndag, skriver Times of Israel.

Ifølge en højtstående PA embedsmand blev Saleh Abu Mayala anholdt i Hebron af palæstinensiske efterretningstjenester i et område, som er under PA-sikkerhedskontrol.

Palæstinensiske embedsmænd nægtede at deltage ved konferencen i Bahrains hovedstad Manama, og opfordrede arabiske stater til ikke at deltage. Men et lille antal palæstinensiske forretningsmænd valgte alligevel at deltage.

Jabari sagde til Times of Israel at:

“Anholdelsen var meget uheldig, men jeg tror ikke der vil ske yderlige,” sagde han. “Vi gjorde ikke noget ulovligt ved at deltage i konferencen.”

Spurgt ind til, om han var bekymret for at rejse til områder på Vestbredden under PA-sikkerhedskontrollen, sagde Jabari, at det var han ikke.

Jabari bor i en del af Hebron under israelsk sikkerhedskontrol.

Abu Mayalas familie ønskede ikke at kommentere arrestationen overfor AFP.

Præsident Donald Trumps rådgiver Jason Greenblatt sagde, at Det Hvide Hus var “tilfreds” med Abu Mayalas løsladelse.

Greenblatt skrev på Twitter, at den amerikanske administration ser frem til yderligere diskussioner med dem, som deltog ved konferencen og “alle andre, der ønsker en bedre fremtid for palæstinenserne.”

Ifølge statsminister Benjamin Netanyahu har PA frigivet Abu Mayala efter amerikansk pres. Den amerikanske ambassade i Jerusalem ønskede ikke at kommentere sagen.

Times of Israel skriver at der ifølge den hebraiske internetversion af Yediot Ahronoth, cirkulerede en liste på de sociale medier over de palæstinensiske forretningsmænd, som deltog i Bahrain. Nogle af deltgerne bor i palæstinensiske områder og andre bor i udlandet.

PAs-sikkerhedsstyrker havde også forsøgt at anholde Ashraf Ghanam, men han flygtede til den israelsk kontrollerede del af byen. En anden palæstinensisk forretningsmand, som ville være anonym tilføjede, at PA forfølger ham og de andre palæstinensiske forretningsfolk som havde deltaget.

“Vi forfølges og trues. Vi alle er i en usikker situation,” sagde han. “Hvordan kan det være, at dem som arbejder for at fremme fred og skabe en bedre fremtid, udsættes for sådan en behandling?”

Jabari som har base i Hebron og fobindelser til israelske bosættere og den amerikanske ambassadør i Israel David Friedman var den eneste palæstinensiske forretningsmand som talte uner debatterne ved konferencen. Jabari har været udsat for intens kritik for sine forhold til israelske bosættere og er ofte blevet beskyldt for at stå uden for den palæstinensiske mainstream.

Abu Mayala er kendt for at have tætte bånd til Jabari.

Konferencen, som fandt sted i sidste uge, fokuserede på den økonomiske del af den amerikanske administrations fredsplan for at løse den israelsk-palæstinensiske konflikt. Den økonomiske plan indeholder investeringsforslag på mere end 50 milliarder dollar over de næste 10 år på Vestbredden, Gaza Striben og arabiske nabolande.

PAs præsident Mahmoud Abbas sagde torsdag, at den palæstinensiske ledelse har afvist konferencen – en politisk løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt bør komme før projekter som udvikler den palæstinensiske økonomi.


“Vi siger, at nationale rettigheder ikke er ejendomme, der købes og sælges, en politisk løsning, der garanterer frihed, værdighed, uafhængighed og retfærdighed for vores folk, må gå forud for alle økonomiske programmer eller projekter, fordi det vil skabe stabilitet og sikkerhed for alle. Derfor deltog staten Palæstina ikke ved konferencen i Manama, “sagde han.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem