Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Saeb Erekat: – Abbas sagde nej til hele Judæa og Samaria, delt Jerusalem og 150.000 palæstinensere i Israel

Saeb Erekat: - Israel tilbød mere end "1967-landområdene" (Skærmdump fra PA TV 1. december 2018)
Saeb Erekat: - Israel tilbød mere end "1967-landområdene" (Skærmdump fra PA TV 1. december 2018)
Glem alt om at høre om det i DK-medier.

De palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas lægger ikke skjul på, at han under de hemmelige fredsforhandlinger med Israel i 2007-2008 afviste en tæt på 100% israelsk tilbagetrækning fra Judæa og Samaria (Vestbredden). Områderne som Israel ville beholde, skulle kompenseres med andre landområder. Husk det næste gang du hører danske medier og politikere tale om Israels besættelse og manglende vilje til en to-statløsning.

Ultimo 2018 fortalte den palæstinensiske chefforhandler Saeb Erekat i interview til PA TV, at palæstinenserne blev tilbudt et endnu større landområde end PA’s Område A & B i Judæa og Samaria og Hamas-kontrolleret Gaza tilsammen. Israel tilbød PA at få kontrollen over de arabiske distrikter i Jerusalem og indrejse af ​​150.000 flygtninge til Israel.

Kan du gætte svaret? Jeps, Abbas sagde nej!

Saeb Erekat fortæller: – Jeg hørte [Israels daværende premierminister] Olmert fortælle, at han havde tilbudt [Abbas] 100% af arealet i Judæa og Samaria. Jeg hørte det selv. Han [Olmert] viste et kort [til Abbas] og sagde: – Jeg vil have [at Israel får] 6,5% af Judæa og Samaria, og jeg vil give jer [palæstinenserne] 6,5% af området fra 1948 [dvs. israelsk område før 1949 våbenhvilelinjerne, kaldes også for 1967 linjerne]. [Olmert] sagde til Abbas: – Landområderne i Judæa og Samaria samt Gaza fra før 4. juni 1967, udgjorde 6.235 km2. Erekat sagde til Abbas: – Det er 50 km2 for uden området i Jerusalem og Latrun. Vi vil dele omåderne mellem os og arealet vil blive 6.260 km2. Olmert vil give dig 20 km2 og du vil kunne sige [til palæstinenserne]: – Jeg fik mere end 1967 linjerne. Om Jerusalem [sagde Olmert]: – De arabiske områder vil forblive arabiske. De jødiske områder vil forblive jødiske og byen vil forblive åben… [Olmert] tilføjede: – Flygtningenes ret til at vende tilbage til Palæstina er deres lov. Men når det kommer til Israel, åbner vi op for indrejse af 150.000 flygtninge over ti år, dvs. 15.000 årligt over 10 år.

Se interviewet her:Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem