Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kærlighed til Israel kan være smitsom

Rebecca Normann Hoffman byder velkommen og ønsker "God Tur" (2019-02-23 Privat foto)
Rebecca Normann Hoffman byder velkommen og ønsker "God Tur" (2019-02-23 Privat foto)
Vi er stærke sammen i vores kærlighed til retfærdigheden, til Israel og det jødiske folk. - NY VIDEO'ER TILFØJET - Jane Hoffmann forklarer ... og deltagere fortæller om hvorfor de kom!

Den danske Melodi Grand Prix finale blev afholdt i Herning lørdag den 23. februar. Ca. 30 BDS-tilhængere afholdt udenfor en demonstration, hvis formål det var, at få folk til at “tænke over”, at det er “forkert” at afholde Eurovision Sangkonkurrence i Tel Aviv – i det “forbryderske” Israel. Israel skal ikke, efter deres mening, have lov til at “kunst-vaske” (art-wash) de forfærdelige ting, demonstranterne anklager landet for.

Boycot Eurovision 2019, Boykot Israel (Herning, 2019-02-23 Privatfoto)Boycot Eurovision 2019, Boykot Israel (Herning, 2019-02-23 Privatfoto)

Ledet af MIFF-medlem og frivillige Jane Normann Hoffmann fik MIFF som modsvar samlet 42 Israel-venner, som i stedet for at gå ind på BDS bevægelsens præmisser, fejrede Israel og ønskede MGP-vinderen en God Tur til Tel-Aviv.

Resultaterne var virkelig hjertevarmende!

Vi fik skrevet noget om det lørdag aften, men vi kan ikke lade være med at dele mere af den storslåede oplevelse med vores læsere.


Opstillingen

Jane fortæller: Vi fik hvert vores område, vi skulle stå indenfor. Vi gik meget rundt i vores. Som jeg så det, stod de foran deres bannere. Der var en usynlig linje over mod dem, som vi skulle holde os indenfor. Og folk skulle forbi os for at komme til indgangen fra parkeringspladsen.Israel-venner ved den danske MGP finale 2019-02-23 (privat foto) Israel-venner ved den danske MGP finale 2019-02-23 (privat foto)

Flere Israel-venner MGP 2019-02-23 (privat foto)
Flere Israel-venner MGP 2019-02-23 (privat foto)

Der var lidt fægten med flagerne (tak til Max Meyer, formanden for Dansk Zionistforbund, DZF, for klippet):

https://www.facebook.com/DanskZionistforbund/videos/608365482925100/

Og der blev festet!

Helt fra København kom Max Meyer. Han medbragte ikke kun masser af flag, flagstang, pjecer, og rejsebrochurer, men også en ghetto-blaster med opmuntrende israelsk musik.

Vores demonstranter dansede både freestyle og hora (nedenfor – filmet af Henrik og Ella Chievitz – fra bl.a. Dansk-Israelsk Forening, DIF Aarhus).

Lidt alvor – Jane Normann Hoffmann taler med Nikolaj Arve, Weekendavisen … (audio)

 

Publikum, som var på vej til MGP, gav krammere, tog selfies, sagde tak og gav “thumbs up”

“Tak for materialet”

“Det er godt, at I er her”

”I har vundet uden kamp”

Jane fortæller: Der var lidt klager over lydniveauet fra publikum, som sad lige indenfor og fik sig en drink inden showet. Det var ok. Vi spillede meget højt. Enkelte publikummer kom hen til vinduet og gav os thumbs up, andre ville have selfies sammen med os og flaget. …

Hende [Rebecca i det øverste fotografi] ville folk kramme og have billeder af. Hun fik så mange positive tilkendegivelser, at hun næsten kan flyve i dag. … Der kom nogle og gav os to fribilletter til aftenens show. De havde selv vundet dem, men syntes vi fortjente dem. Vi har givet dem til de to yngste, Simeon og Rebecca. (Simeon Kristensen står mest bag ved et kamera).

Da vi var ved at pakke ned, så kom en official, i gul vest, over til os, og skamroste os for vores måde at være på; at vi var glade og dansede til god musik. I modsætning til de andre, som han sagde.

Hvad siger Israel-vennerne i vores demo-gruppe?

Jane skrev: Vores deltagere var glade ….. synes det gav mening – De var glade for at mødes ”in person” og opleve at man kunne noget sammen.

Her er nogle eksempler

“En af de bedste oplevelser i aften var den store sympati folk udviste for Israel – flere kom forbi og fortalte at de faktisk ikke ved så meget om konflikten – men hvis de skulle vælge en side udefra det de har oplevet i dag – hvor vi på den ene side var fredelige med musik og dans mens de andre råbte hadefulde slogans – så var de ikke i tvivl om hvem de støtter -og der er ISRAEL – dette gjorde os utrolig glad” – Ella og Henrik Chievitz

”Jeg tror, at folk i almindelighed har fået et positivt indtryk af vennerne af Israel. Mød mennesker med venlighed og plant et positivt indtryk i deres underbevidsthed. Palæstinavennerne har, som sædvanlig, fremstået som en såkaldt hate-group” Anders Viftrup

Læsere på MIFF.DK og Facebook har skrevet …

Et udpluk af de korte kommentarer:

Tillykke med et godt og sobert arrangement. Det kunne de sure, krænkelsesparate typer nede i den anden ende lære noget af.

Super, godt gået MIFF og Co.

… godt initiativ med rejsebrochurer og dejligt at dansk og israelsk flag sammen.

Så smukt og godt. TAK til jer som var der.

Og så et par af de lange:

Kære autonome. Tak fordi i mindede mig om at årets internationale Grand Prix skal finde sted i Israel. Havde jeg faktisk helt glemt, indtil I gjorde mig opmærksom på det igår med jeres demonstration. Jeg skal klart til Tel Aviv og se den store finale, og håber vi ses dernede, i Mellemøstens eneste demokratiske og velfungerende stat ???? Glæder mig iøvrigt meget til at I arrangerer demonstrationer mod VM i Qatar, hvor stadionerne bliver bygget af slavearbejdere. Eller mod Formel 1 i Bahrain- landet med flest politiske fanger pr indbygger. (Lars Aslan Rasmussen, MF (Socialdemokratiet))

Jeg sidder og får tårer i øjnene, af flere årsager, … at der spores glæde, smil og forsonlighed. Ingen vrede. For det er sådan vi kæmper for Israel, og for, at Israel skal behandles på lige fod med alle andre nationer. Hvor er det flot. (Ole Groth-Andersen, som spillede en stor rolle i forberedelserne til demo’en)


Opfølgning – bl.a. …

Jane skrev bl.a. i takkebrev til demonstranterne: Vi er stærke sammen i vores kærlighed til retfærdigheden, til Israel og det jødiske folk. Jeg håber, vi fremadrettet kan bruge den styrke. Derfor vil jeg bede jer sige til, hvis der er en situation, vi må samles om igen.

Rika Greenberg og jeg har skrevet til dem, som har skrevet positive kommentarer på Facebook: Alle positive kommentarer på Facebook om vores arbejde for at støtte Israel har stor betydning for os i Med Israel for fred (MIFF) – tak fordi du har tilkendegivet din støtte. … Det vil glæde os, hvis du vil deltage ved nogle af vores fremtidige arrangementer og du er altid meget velkommen til at kontakte os. Hvis du ikke allerede er det, håber vi også du vil blive medlem af MIFF i Danmark så vi sammen kan støtte op om Israel.

Hvad med dig, kære læser?

Ekstrabladet skrev den 22. februar “Revolutionære socialister vil stoppe Melodi Grand Prix. Demonstranter fra København, Odense og Aarhus vil forsøge at bremse dansk Eurovision-deltagelse i Israel.” Artiklen inkluderer en lille spørgeundersøgelse:

Skal Danmark deltage i Eurovision i Israel? Svarene:
75 % Ja
21 % Nej
4 % Ved ikke

Det burde være 100%, der siger ja. Så der er lidt langt igen.

PS – Mange danske Israel-venner er både medlem af MIFF og mindst een anden forening, såsom DZF og DIF (nævnte ovenfor) …


Se også “Her skal de blamere sig foran hele Danmark på lørdag” (2019-02-18), som giver baggrund om boykot-demonstrationen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem