Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Gaza Works – eller er det Hamas?

Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker.
Den udstilling bør omgående lukkes eller i det mindste bør ledsageteksterne omskrives..

Det Kongelige Biblioteks nylig åbnede udstilling “Kent Klich: Gaza Works” ved kurator Sarah Giersing og fotograf Kent Klich, blev anmeldt af Bent Blüdnikow i Belingske Tidende d.16. april. Overskriften: Propaganderer Det Kongelige Bibliotek for Hamas?

Hvordan er det muligt, at en hæderkronet statslig institution som Det Kgl. Bibliotek kan stille sig til rådighed for en ifølge Bent Blüdnikow (som plejer at være troværdig) så ensidig, så politisk tendentiøs og direkte Israel-fjendtlig udstilling?

Det Kgl. Bibliotek, som vi alle burde kunne stole på gør sit yderste for at optræde forskningsmæssigt redeligt, objektivt historisk formidlende, balanceret og undersøgende i sin tilgang til historien, har med denne udstilling svigtet danskernes tillid til og krav på saglighed og gjort sig til et redskab for en terrorbevægelses politiske dagsorden via en fotograf, som åbenlyst er dikteret af samme bevægelse (jvf. interview i DR2 Dagen den 13.april).

Har man da intet fattet af situationen i Gaza, voldtaget som området er af Hamas-styret, som utallige gange har angrebet civile israelere, misbruger tildelte donormidler og terroriserer egen befolkning? Har man aldrig hørt om Hamas’ massive snyd med donormidler, der bruges til terror og personlig vinding i stedet for til befolkningens overlevelse og velfærd? Har man aldrig hørt om manipulationen af børn i Gazas skoler og andre institutioner, om den bedrageriske malkning af Gazas ungdom, som tvinges og lokkes til at grave terrortunneller og som sendes på selvmorderiske missioner imod og ind i Israel, mens de velbjergede ledere skummer fløden i andre arabiske lande?

Har man ikke læst på lektien og forstået, hvor ansvaret for situationen i Gaza retteligen ligger? Har man aldrig hørt om den daglige transport af forsyninger og lægehjælp fra Israel? Om den nærmest hermetisk lukkede grænse til Egypten, som kun er åben ganske få dage om året? Om Israels mangfoldige tilbud til området om samarbejde og uddannelse inden for gartneri, landbrug og teknologi?

Har man slet intet begrebet om den aktuelle mellemøstlige og europæiske historie, som man tilsyneladende så bevidstløst agerer ind i?

Jeg ser i avisens aftenudgave, at Biblioteket har afvist, at man gør sig til talerør for fotografens politiske holdninger. Det klinger imidlertid af en massiv ansvarsforflygtigelse, når billedernes ledsagetekster vidner om noget ganske andet. Dette her kan Biblioteket simpelthen ikke være bekendt som offentlig og hidtil respektabel institution. Det er intet mindre end skændigt og burde få konsekvenser både for Bibliotekets ledelse og for den pågældende kurator, som i den grad har tabt hovedet og solgt sin faglige sjæl. Den udstilling bør omgående lukkes eller i det mindste bør ledsageteksterne omskrives.

Tilføjelse fra MIFF-DK Redaktionen 20. april 2018: Biblioteket tilbyder et undervisningsforløb på 1,5 time 8., 9. og 10. klasser, HF, HHX, HTX, STX, VUC, læreruddannelser, tekniske skoler på fagene billedkunst, historie, samfundsfag med læringsmål “Eleverne har forståelse for fotografiet som kunstform og medie. Eleverne har indsigt i livet og konflikten i Gaza.” Der kan bookes en tid fra 23 april 2018 til og med 21 december 2018. Undervisningsforløbet skal naturligvis underkastes samme behandling som udstillingsteksterne!

Noter, kilder, og henvisninger (med links)
Mag. art. Mette Thomsen er kommentator. Indlægget henviser som nævnt til Det Kongelige Biblioteks nylig åbnede udstilling “Kent Klich: Gaza Works” ved kurator Sarah Giersing og fotograf Kent Klich, anmeldt af Bent Blüdnikow i Berlingske Tidene den 16. april 2018. Avisen havde ikke plads til Mette Homsens indlæg, hvorfor MIFF-Danmark efter aftale med hende udgiver den med glæde. Se også MIFF-DKs indlæg Det Kongelige Biblioteks udstilling “Kent Klich: Gaza Works” – Propaganda-værk?
Foto: Foto’en ledsager en artikel af Isi Liebler “Should we stand by knowing that Hamas intends to attack us” 9 februar 2016 i Word From Jerusalem. Informationen om hvad en tunnel koster er fra “Hamas Responsible for Suffering in Gaza, Israeli Defense Minister Holds” i Bridges for Peace nyhedsbrev 6 marts 2017.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem