Israels Corona-kabinet har godkendt nye restriktioner – den økonomiske krise fortsætter

Corona- og den økonomiske krise bider sig fast i det israelske samfund.

Ambulancepersonale fra Magen David Adom ambulance service er klar til at hente syge Corona-patienter. (Foto: MDA)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Den israelske regerings Corona-kabinet godkendte mandag flere nye restriktioner for at komme stigning i Corona-tilfælde til livs, skriver avisen the Algemeiner.

På et møde i kabinettet sagde premierminister Benjamin Netanyahu at Israel står over for en “systemisk stigning i sygeligheden”, og skitserede nye begrænsninger, der kunne indføres.

Netanyahu fremhævede fire muligheder i kampen mod Corona – fokus på håndhævelse af bøder, brug af digitale værktøjer til at spore smittede, ned-lukning af specifikke områder med højt smittetal og forsamlings-forbud.

Corona-kabinettet besluttede at hæve bøden for ikke at bære mundbind fra 200 til 500 shekel – beslutningen skal godkendes af Knesset før den kan træde i kraft.

Det blev også besluttet at lukke virksomheder som ikke følger de nuværende retningslinjer. Ligeledes blev det besluttet at forberede sundhedsvæsenet til at kunne behandle op mod 2.000 patienter i respiratorer.

Corona-krisen fortsætter også med bide sig fast i den israelske økonomi. Ifølge Israels nationale forsikrings-instituts tal, vil udbetaling af arbejdsløshedsunderstøttelse udløbe for 469.314 personer i august, 373.817 personer vil allerede miste deres ydelser i juli – de vil herefter være efterladt uden indkomst.

Læs MIFFs artikler om den økonomiske krise her.

Arbejds- sociale anliggender og socialminister Itzik Shmuli udtalte at “en halv million israelere vil ende som nye fattige.”

Shmuli sagde, at regeringen skal udvide arbejdsløshedsunderstøttelsen for at “undgå en situation, hvor den samme gruppe på flere hundredetusind israelere ender under fattigdoms-grænsen.”

Han kritiserede regeringen for manglende drøftelse af den aktuelle krise og sagde: “Nogle tror, ​​at økonomien vil komme sig af sig selv.”

I skrivende stund er 4.848 Corona-smittede og 307 døde. Omkring 294 personer blev tilføjet listen af smittede i løbet af weekenden.

Læs flere af MIFFs artikler om Corona i Israel her.

Tidligere artikelNy rekord i homoseksuelle Knesset-medlemmer
Næste artikelEU-parlamentarikere kræver fornyet dialog med Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)