Storbritanniens indenrigsminsiter Priti Patel lægger ikke skjul på hvad hun mener om BDS. (Foto: Simon Dawson)

– BDS-bevægelsen er antisemitisk

- Alt ved BDS-bevægelsen er racistisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel.

Den internationale BDS-bevægelse: Boykot, Desinvestering, Sanktioner mod Israel, er racistisk og antisemitisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel. Indenrigsminister Patel kom med udtalelsen under forsamling med Konservative venner af Israel, skriver Jerusalem Post.

– Alt ved BDS-bevægelsen er racistisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel og viste antisemitiske billeder, tegninger og slagord fra BDS-bevægelsen.

Patel har en af de fire vigtigste ministerposter i Storbritannien, hun er langt fra den eneste, der ser BDS som antisemitisk. flere lande og politikere er kommet med lignende udspil. Til og med en FN-rapporter har knyttet BDS til antisemitisme.

Indenrigsminister Patels konservative parti planlægger at præsentere ny lov som vil forhindre offentlige britiske organer i at engagere sig i boykotaktiviteter som BDS.

Indenrigsminister Patel fortæller at antisemitisme ikke var en del af hverdagen da hun voksede op i Storbritannien – i dag er situationen en helt anden:

– I løbet af mine tolv år i parlamentet har jeg set hvordan antisemitismen her i landet er steget. Det er helt forfærdeligt. Den har infiltreret politikken, vores politiske dialog og diskurs. Det er uacceptabelt, understreger hun og understreger at antisemitisme er racisme.

I 2021 blev der registreret over 2200 antisemitiske hændelser i Storbritannien. Det er det højeste antal nogensinde i nyere tid. Britiske jøder bliver spyttet på, kaldes beskidte og udsættes for voldelige angreb.

– Derfor må vi stå sammen i kampen mod antisemitismen, siger Patel.

Den britiske minister fremhævede også landets beslutning om at forbyde al støtte til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, både den militære- og politiske fløj.

– Der må være nultolerance over for terror, slog hun fast i sin tale.

I 2017 tog den nu afdøde britiske rabbiner og filosof Jonathan Sacks et opgør med BDS-bevægelsen i et YouTube-klip. I klippet forklarer Sacks hvorfor BDS er en muteret udgave af antisemitisme:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp