Search
Storbritanniens indenrigsminsiter Priti Patel lægger ikke skjul på hvad hun mener om BDS. (Foto: Simon Dawson)

– BDS-bevægelsen er antisemitisk

- Alt ved BDS-bevægelsen er racistisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel.

Den internationale BDS-bevægelse: Boykot, Desinvestering, Sanktioner mod Israel, er racistisk og antisemitisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel. Indenrigsminister Patel kom med udtalelsen under forsamling med Konservative venner af Israel, skriver Jerusalem Post.

– Alt ved BDS-bevægelsen er racistisk, siger Storbritanniens indenrigsminister Priti Patel og viste antisemitiske billeder, tegninger og slagord fra BDS-bevægelsen.

Patel har en af de fire vigtigste ministerposter i Storbritannien, hun er langt fra den eneste, der ser BDS som antisemitisk. flere lande og politikere er kommet med lignende udspil. Til og med en FN-rapporter har knyttet BDS til antisemitisme.

Indenrigsminister Patels konservative parti planlægger at præsentere ny lov som vil forhindre offentlige britiske organer i at engagere sig i boykotaktiviteter som BDS.

Indenrigsminister Patel fortæller at antisemitisme ikke var en del af hverdagen da hun voksede op i Storbritannien – i dag er situationen en helt anden:

– I løbet af mine tolv år i parlamentet har jeg set hvordan antisemitismen her i landet er steget. Det er helt forfærdeligt. Den har infiltreret politikken, vores politiske dialog og diskurs. Det er uacceptabelt, understreger hun og understreger at antisemitisme er racisme.

I 2021 blev der registreret over 2200 antisemitiske hændelser i Storbritannien. Det er det højeste antal nogensinde i nyere tid. Britiske jøder bliver spyttet på, kaldes beskidte og udsættes for voldelige angreb.

– Derfor må vi stå sammen i kampen mod antisemitismen, siger Patel.

Den britiske minister fremhævede også landets beslutning om at forbyde al støtte til den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, både den militære- og politiske fløj.

– Der må være nultolerance over for terror, slog hun fast i sin tale.

I 2017 tog den nu afdøde britiske rabbiner og filosof Jonathan Sacks et opgør med BDS-bevægelsen i et YouTube-klip. I klippet forklarer Sacks hvorfor BDS er en muteret udgave af antisemitisme:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp