Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Se listen over fagligt aktive i København som går i 3F’s fodspor i dæmonisering af Israel

Danmarks største fagforening er medarrangør af demonstrationen på "Palæstinas Plads" (3F Palæstina-netværk). (Foto: Jerry Bergman, Nørrebro i København)
- Nok er nok. Derfor opfordrer vi alle vores kolleger til at rejse problemstillingen i deres fagforeninger og klubber, skriver en række fagligt aktive i København blandt andet i brevet.

Den 1- juli skrev MIFF om 3Fs dæmonisering af Israel og deres engagement i demonstrationen på “Palæstinas Plads i København den 4. juli – læs artiklen her.

Nu er “en række fagligt aktive i København” som avisen Arbejderen formulerer det, gået sammen om at dæmonisere Israel yderligere og lægge pres på den danske regering for at sanktionere og boykotte Israel.


Læs brevet, se listen af underskrivere – er du mon medlem i et af de fagforbund som er med?

Her er brevet og underskrifterne bragt i avisen Arbejderen den 2. juli:

I ly af den globale coronaepidemi forsøger den israelske regering lige nu at haste en stor ulovlig annektering af Vestbredden igennem. Annekteringen vil betyde, at store områder på den besatte Vestbred bliver indlemmet i staten Israel. En grotesk handling som er i modstrid med international lov og folkeretten.

Vi kræver, at regeringen indfører sanktioner mod Israel, så længe besættelsen pågår, og så længe de fortsætter deres planer om at annektere Vestbredden.

Denne annektering kommer i kølvandet på mange års brutal besættelse af Palæstina, som dagligt har store konsekvenser for menneskers liv. Mord, landtyveri, chikane, tortur, fængslinger uden dom og fordrivelse er blot nogle af de forbrydelser, den israelske stat begår imod palæstinenserne.

Men nok er nok. Derfor opfordrer vi alle vores kolleger til at rejse problemstillingen i deres fagforeninger og klubber, så de tager stilling og kræver handling. Regeringen har indtil videre vist sig at være direkte tandløs, når det kommer til at reagere på den israelske stats menneskerettighedskrænkelser og forbrydelser. Vores fagforeninger er nogle af de største fællesskaber, vi har, og derigennem kan vi presse vores regering til at reagere.

Vi kræver, at regeringen indfører sanktioner mod Israel, så længe besættelsen pågår, og så længe de fortsætter deres planer om at annektere Vestbredden. Vi kræver, at den israelske stat overholder international lov.

Underskrivere:

Gerd Moss Christensen, bestyrelsesmedlem for Malernes Fagforening Storkøbenhavn og formand for Malernes Fællesklub København.

Jan Hoby, næstformand, Landsforeningen for Socialpædagoger.

Michael Hansen, bestyrelsesmedlem, Murersvendenes Brancheklub i København.

Claus Westergreen, formand, 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening.

Hanne Lykke Jeppesen, organisatorisk formand i PROSA.

Thomas Boldt, formand, Jernbanearbejdernes Landsklub.

Niklas Bager Bahn, bestyrelsesmedlem i Murerarbejdsmændenes Klub i København.

Morten Rasmussen, formand for Landsbrancheklubben for murere, stenhuggere og stukkatører.

Morten Ahrendt, bestyrelsesmedlem i Dansk Elforbund København.

Emil Olsen, formand for Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland.

Inge Thomsen, næstformand, Københavns Lærerforening.

Katrine Fylking, bestyrelsesmedlem, Københavns Lærerforening.

Pernille Bendix, bestyrelsesmedlem, Københavns Lærerforening.

Peter Jensen, bestyrelsesmedlem, Københavns Lærerforening.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem