Trumps tidligere specialudsending i Mellemøsten, Jason Greenblatt, i møde med Mahmoud Abbas i marts 2017. (Foto: Twitter)

– Ikke ulovligt at håndhæve israelsk lov på Vestbredden

- Det er ikke palæstinensisk jord. Det er omstridt landområde, og den eneste måde at løse det på vil være hvis parterne forhandler sig frem til en løsning på konflikten via forhandlinger, skriver Jason Greenblatt.

Jason Greenblatt, Trump-administrationens tidligere udsending i Mellemøsten, kom søndag 14. juni med et indspil i debatten om en mulig israelsk annektering af dele af Vestbredden.

Læs flere af MIFFs artikler om annekteringen her.

– At håndhæve israelsk suverænitet over de områder man planlægger vil ikke være en ulovlig erobring af land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også stærkt uenig i brugen af udtrykket «palæstinensisk jord». Det er ikke palæstinensisk jord. Det er omstridt landområde, og den eneste måde at løse det på vil være hvis parterne forhandler sig frem til en løsning på konflikten via forhandlinger. Men det har vist sig at der ikke bliver noget af det. Det var en af hovedårsagerne til at vi udformede visionen for fred på den måde vi gjorde, fortsætter han.

Greenblatt siger Trump-planen nægter det palæstinensiske lederskab i Ramallah at have vetoret i hvad der vil ske med landområdet og israelerne som bor der. «Men for at beskytte palæstinenserne gav vi dem en lang periode – fire år – til at få tingene på plads således at de kan få de mange fordele som er skitseret i vores fredsvision.»

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp