– Ikke ulovligt at håndhæve israelsk lov på Vestbredden

- Det er ikke palæstinensisk jord. Det er omstridt landområde, og den eneste måde at løse det på vil være hvis parterne forhandler sig frem til en løsning på konflikten via forhandlinger, skriver Jason Greenblatt.
Trumps tidligere specialudsending i Mellemøsten, Jason Greenblatt, i møde med Mahmoud Abbas i marts 2017. (Foto: Twitter)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Jason Greenblatt, Trump-administrationens tidligere udsending i Mellemøsten, kom søndag 14. juni med et indspil i debatten om en mulig israelsk annektering af dele af Vestbredden.

Læs flere af MIFFs artikler om annekteringen her.

– At håndhæve israelsk suverænitet over de områder man planlægger vil ikke være en ulovlig erobring af land, skriver Greenblatt.

– Jeg er også stærkt uenig i brugen af udtrykket «palæstinensisk jord». Det er ikke palæstinensisk jord. Det er omstridt landområde, og den eneste måde at løse det på vil være hvis parterne forhandler sig frem til en løsning på konflikten via forhandlinger. Men det har vist sig at der ikke bliver noget af det. Det var en af hovedårsagerne til at vi udformede visionen for fred på den måde vi gjorde, fortsætter han.

Greenblatt siger Trump-planen nægter det palæstinensiske lederskab i Ramallah at have vetoret i hvad der vil ske med landområdet og israelerne som bor der. «Men for at beskytte palæstinenserne gav vi dem en lang periode – fire år – til at få tingene på plads således at de kan få de mange fordele som er skitseret i vores fredsvision.»

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHjertesyg nyfødt syrisk baby fløjet til israelsk hospital fra Cypern
Næste artikelMød Israels nye landbrugsminister via Zoom 16. juni
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise