Det falske bildet av Israel blev udgivet af MIFF i månedsskiftet oktober/ november 2020.

Det falske bildet av Israel – bogen alle bør læse!

- Som et knytnæveslag mod medieverdens selvbillede, skriver den norske forfatter og journalist, Alf R. Jacobsen i bogens forord.


MIFF’s daglige leder i Norge Conrad Myrland har netop udgivet bogen Det falske bildet av Israel som bør ligge under alle juletræer og blandt Chanukah-gaverne!

Bogen er på norsk, men kan sendes til Danmark.

Klik HER for at bestille bogen.


Sådan skriver den norske forfatter og journalist, Alf R. Jacobsen i bogens forord:


Forfatter og journalist Alf R. Jacobsen. (Foto: Aschehoug)
Forfatter og journalist Alf R. Jacobsen. (Foto: Aschehoug)

«Bogen Det falske bildet av Israel (Det falske billede af Israel) er som et knytnæveslag mod medieverdens selvbillede, udenrigsdækning og multikulturelle nonchalance. Alle, som tager sig tid til at læse hele værket, vil sidde rystet tilbage over fejl, ensidighed og direkte pro-arabisk propaganda. Ikke tilfældige og tilgivelige enkeltstående misforståelser under tidspres, men systematisk misinformation og Israel-hetz i reportage efter reportage, år efter år. Kritikken er ubestrideligt dokumenteret og fundamental og bør blive tvangslæsning på alle fakulteter og skoler som underviser i journalistik og kommunikation.»

Det falske bildet av Israel dokumenterer de udbredte vrangforestillinger i Norge om den jødiske stat. Vi ser præcis de samme vrangforestillinger om Israel i danske medier, derfor er bogens gennemgang af hvordan de kommer til udtryk, ligeså aktuel her som den er i Norge.

Brug bogen som et værktøj til at afsløre mediernes fake news om Israel
Bogen giver dig som læser svar på hvordan det falske billede er blevet skabt over flere årtier ved en konsekvent ensidig og fejlagtig information i norske medier og i skolebøgerne. Især NRK’s (svarende til DR) og det norske nyhedsbureau NTB får afsløret deres agenda i bogen.

Bogen er delt op i flere dele og er ment som et værktøj, du som læser kan bruge aktivt. I bogen gennemgås flere eksempler på hvordan medierne igennem årtier har fordrejet sandheden om Israel og skabt et falsk billede af den jødiske stat.

I bogen er der eksempler på hvordan medierne har forsøgt at censurere og lukke munden på MIFF. Mængden af fake news som medierne igennem årene har skrevet om Israel er ganske enkelt chokerende. MIFF har igennem årene bevist at det betaler sig at råbe op når medierne lyver om Israel og jo flere der råber op, des bedre.

Oplæring i det falske billede af Israel starter allerede på skolebænken
Bogen gennemgår også eksempler på hvordan en forvrænget og usand fortælling om Israel har bredt sig til skolebøgerne – MIFF har i årenes løb gjort opmærksom på at oplæring i had mod Israel i høj grad sker på skolebænken – derfor er det afgørende at rejse debatten om indholdet i vores børns skolepensum. Du kan læse meget mere om det i bogen.

Vi slutter med bogens forfatter, Conrad Myrland’s ord i bogens side 31:

Hvis MIFF med sin mediekritik og denne bog har bidraget til mere diskussion i jagten på det sande billede af Israel, har vi gjort vores arbejde.
Vi håber, du vil bruge bogen som et værktøj og inspiration til din egen mediekritik. Som vi skal se i bogen, er det for eksempel kun 22 procent af den norske befolkning som mener NRK har en anti-israelsk agenda. Når du har læst denne bog, bør du ikke længere være i tvivl om, at de store norske medier, samt nogle af de største norske skolebogsforlag, investerer enorme ressourcer i at sprede et ensidigt, fejlagtigt og dæmoniserende billede af verdens eneste Jødiske stat. Nu er det vigtigt at du også overbeviser andre, og et første skridt kan være at dele bogen med andre.
Hvis du vil se kildehenvisninger og mere information om en række emner behandlet i bogen, kan du finde informationen her: miff.no/detfalskebildet

Conrad Myrland, august 2020


Tusind tak til alle som har bidraget og hjulpet MIFF med at få bogen udgivet!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp