Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Så mange besøgte Israel sidste år

Turister på Oliebjerget i Jerusalem ser ned mod Tempelpladsen og Klippemoskeen i baggrunden, juli 2022. (Foto: Flash90)
Turister strømmer tilbage til Israel, men antallet er endnu ikke på niveau med rekordåret i 2019 før Corona-krisen.

Over 2,67 millioner turister besøgte Israel i 2022, viser tal fra Israels turistministerium. Det er en kraftig stigning efter to år med Corona-restriktioner og lukkede grænser, skriver avisen Jerusalem Post.

I 2020 var der kun 831.000 turister som besøgte Israel, i 2021 faldt tallet til 397.000 turister.

Israels turistbranche blev hårdt ramt og mange mistede deres arbejde.

Tallene for 2022 er meget lovende, men ligger fortsat langt fra tallene før Corona-krisen. I 2019 nåede Israel sin turistrekord med 4,55 millioner turister. Turisterne i 2022 bidrog med knap 28 milliarder kroner til Israels økonomi.

Primo 2022 var der fortsat nogle Corona-rejserestriktioner, derfor var der kun 46.200 turister som rejste ind i landet i løbet af januar. Til sammenligning rejste 333.500 turister ind i landet i oktober, som også blev den mest velbesøgte turistmåned i løbet af året.

Israels nye turistminister Haim Katz udtaler at 2022 handlede om at komme tilbage efter to år præget af Corona-krisen. Han mener, det er realistisk at Israel kan slå sin turistrekord på 4,55 millioner turister fra 2019: – Vi har som mål at minimere forhindringer og igangsætte projekter som vil øge overnatningsmuligheder for turister. Vi vil også udvikle infrastrukturen for fuldt ud at realisere landets turist-potentiale, siger turismeministeren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem