Turister på Oliebjerget i Jerusalem ser ned mod Tempelpladsen og Klippemoskeen i baggrunden, juli 2022. (Foto: Flash90)

Så mange besøgte Israel sidste år

Turister strømmer tilbage til Israel, men antallet er endnu ikke på niveau med rekordåret i 2019 før Corona-krisen.

Over 2,67 millioner turister besøgte Israel i 2022, viser tal fra Israels turistministerium. Det er en kraftig stigning efter to år med Corona-restriktioner og lukkede grænser, skriver avisen Jerusalem Post.

I 2020 var der kun 831.000 turister som besøgte Israel, i 2021 faldt tallet til 397.000 turister.

Israels turistbranche blev hårdt ramt og mange mistede deres arbejde.

Tallene for 2022 er meget lovende, men ligger fortsat langt fra tallene før Corona-krisen. I 2019 nåede Israel sin turistrekord med 4,55 millioner turister. Turisterne i 2022 bidrog med knap 28 milliarder kroner til Israels økonomi.

Primo 2022 var der fortsat nogle Corona-rejserestriktioner, derfor var der kun 46.200 turister som rejste ind i landet i løbet af januar. Til sammenligning rejste 333.500 turister ind i landet i oktober, som også blev den mest velbesøgte turistmåned i løbet af året.

Israels nye turistminister Haim Katz udtaler at 2022 handlede om at komme tilbage efter to år præget af Corona-krisen. Han mener, det er realistisk at Israel kan slå sin turistrekord på 4,55 millioner turister fra 2019: – Vi har som mål at minimere forhindringer og igangsætte projekter som vil øge overnatningsmuligheder for turister. Vi vil også udvikle infrastrukturen for fuldt ud at realisere landets turist-potentiale, siger turismeministeren.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp