Ankomst & afgangshallen i Ben Gurion lufthavn er ikke tæt pakket som den var før Corona-krisen, her ses lufthavnen d. 6. september 2021. Lad os håbe der snart vil være lange køer af turister som ankommer til Israel. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Israel åbner op for turister efter 20 måneder

Læs kravene nøje inden du bestiller billet til Israel.


Inden du pakker kufferten og bestiller din næste rejse til Israel, så læs kravene fra israelske myndigheder NØJE.

Israelske myndigheder har besluttet at lette på restriktionerne for turister pr 1. november.

Her er hvad du skal være opmærksom på INDEN du bestiller flybilletten:

72 timer INDEN afrejse skal du tage en PCR test som SKAL være negativ

I Ben Gurion lufthavn SKAL du igen have en PCR test som SKAL være negativ

Bemærk: Vaccinerede turister SKAL forblive i isolation til der er svar på PCR testen (resultatet SKAL være negativt for at kunne komme ud af isolation)

Definition af fuldvaccineret jf. israelske myndigheders krav (gælder både turister og israelere):

– Maks. et halvt år (180 dage) siden du har fået 2. stik af en Corona-vaccine som er godkendt i Israel (fx Pfizer)

– Hvis du er tidligere Corona-smittet og er erklæret rask

– Opfylder du ikke ovennævnte krav SKAL du være vaccineret med 3. stik (booster) med en vaccine som er godkendt i Israel (fx Pfizer)

– Er du ikke vaccineret SKAL du opholde dig i isolation i 14 dage. Isolationsperioden kan dog forkortes til 7 dage under forudsætning af din PCR test på dag 1 OG dag 7 var negativ. Du kan læse mere i Times of Israel HER.

* Du kan læse mere om de israelske myndigheders krav til indrejsende via Israels Sundhedsstyrelse HER.

* Danmark er begyndt at vaccinere udvalgte grupper med booster-stikket – du kan læse mere hos Sundhedsstyrelsen HER.

Bemærk: Bestil ikke en rejse uden at holde dig orienteret og følge anvisningerne udstukket af danske myndigheder, myndigheder i evt. mellemlandingsland og i Israel inden du planlægger din rejse. I modsatte fald risikere du ikke at kunne boarde flyet eller at strande i et lufthavn uden at få tilladelse til at rejse videre.

Bemærk også at lokale krav om tests og andet i løbet af flyrejsen og under turen kan fordyre din rejse – sørg for at være forberedt på ekstra udgifter.

Tilbage i april så Corona-krisen ud til at være på retur og tredje bølge lod til at være på tilbagetog. Israels Turistministerium lagde planer for at åbne op for indrejsende turister efter over et år uden turister. Ultimo maj ankom de første turistgrupper bestående af vaccinerede indrejsende. Planen på daværende tidspunkt var at alene-rejsende turister ville kunne indrejse fra 1. juli.

Men så slog fjerde bølge hårdt og planen måtte udskydes til 1. august og blev herefter udskudt på ubestemt tid. Tre måneder senere er den fjerde bølge nu på retur i Israel. Nu håber alle at turisterne vil kunne vende tilbage

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp