Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Arbejder for at genåbne Israel for turister

Ankomst & afgangshallen i Ben Gurion lufthavn er ikke tæt pakket som den var før Corona-krisen, her ses lufthavnen d. 6. september 2021. Lad os håbe der snart vil være lange køer af turister som ankommer til Israel. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)
Vil turister endelig få lov til at rejse ind i Israel igen?

Israel turistministerium arbejder i skrivende stund på en plan som vil give vaccinerede turister mulighed for at rejse til Israel allede fra og med november, skriver avisen Jerusalem Post.

Ifølge en talsperson arbejder ministeriet med at få liv i Israels turistbranche som fortsat lider under Corona-restriktioner. Målet er at turister vaccineret godkendt vaccine af ministeriet og med Corona-pas godkendt i landet de indrejser fra skal kunne indrejse til Israel.

Tilbage i april da det så ud til at Corona-smitten faldt i Israel og landet så ud til at være på vej ud af tredje bølge, begyndte turistministeriet at lægge planer for hvordan der kunne åbnes op for turismen igen efter mere end et år med en lukket tilgang for turister. Ultimo maj indrejste de første vaccinerede turistgrupper og planen var herefter at åbne op for indrejse af individuelt indrejsende turister pr. 1. juli 2021.

Men Corona havde andre planer og nye pandemiudbrud betød at planen måtte udskydes til 1. august. I takt med at smitten steg igen indså man at planen måtte udskydes på ubestemt tid. Nu er fjerde Corona bølge på retur i Israel – vil turister mon endelig få adgang til at rejse til Israel?

Svaret er ikke givet på forhånd, men der er grund til at være optimistisk i denne omgang. Hidtil var Israel forsigtig med at godkende udenlandske Corona-pas, men tilbage i september indgik Israel aftale med EU om at indgå i deres digitale certificeringssystem. Det betyder at EU & Israel anerkender hinandens Corona-pas. Norge er også med i aftalen.

Definitionen for fuldt vaccineret er den samme for turister som for israelere, skriver Jerusalem Post.

For at blive anset for fuldt vaccineret ved indrejse til Israel skal du være:

– Vaccineret for max. 6 måneder med anden dosis
eller
– Vaccineret med booster stikket (tredje stik)

* I skrivende stund tilbydes booster stikket kun til udvalgte grupper i Danmark – følg med via sundhedsstyrelsens hjemmeside HER.

Planen om at åbne landet for turister blev diskuteret for nylig af den israelske regering, men der er endnu ikke truffet endelig beslutning. Ifølge en talsmand for turistminister Yoel Razvozov har problemstillingen højeste prioritet og at der arbejdes på at åbne landet op for turister snarest muligt.

Mange turister håber på snart at kunne besøge Israel igen – lad os håbe det snart bliver muligt. (Foto: Plussreiser)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem